BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

L’Etincelle uit Hoei maakt beste indruk op jury en publiek tijdens Oostends vuurwerkfestival

Foto FVL
Foto FVL
Dat het vuurwerkspektakel gegeven door L’Etincelle uit Hoei op het vuurwerkfestival van Oostende heel hoogstaand moet geweest zijn is alvast duidelijk, gezien zowel de jury als het publiek het vuurwerkbedrijf verkozen als winnaar.  Acht vuurwerkmakers legden elkaar in de maanden juli en augustus het vuur aan de schenen tijdens de vurige maandagen in Oostende om zo het hart van de jury en het publiek te behagen.  Telkens kwamen daarbij duizenden vuurwerkliefhebbers het schouwspel vanop de zeedijk of het strand bewonderen. Afgelopen woensdag werden ter hoogte van het Q Beach House de winnaars van het vuurwerkspektakel bekent gemaakt.   Bij de acht pyro shows werd telkens rekening gehouden met de duur, de opbouw en het tempo, de originaliteit en het kleurgebruik van de vuurwerkmakers.  Verdienstelijk op een derde plaats eindigde daarbij Ambiance-Fêtes uit Rocourt met 93,51 procent. T&T Fireworks uit Lummen palmde de tweede plaats in met 96,64 procent en de daarbij horende geldprijs van 2.500 euro. Winnaar van het vuurwerkfestival Oostende 2019 werd L’Etincelle uit Hoei met maar liefst 97.58 procent. Aan deze eerste plaats is een cheque verbonden van 5.000 euro, maar ook volgens publiek die eveneens zijn stem kon uitbrengen bracht L’Etincelle de beste vuurwerkshow, zodat het vuurwerkbedrijf ook nog met de publieksprijs aan de haal ging.  Vorig jaar eindigde L’Etincelle in dat zelfde vuurwerkfestival nog op een tweede plaats. Ditmaal pakte het bedrijf uit op 15 augustus met een indrukwekkende spreiding van het vuurwerk over het hele strand met uitmuntend kleurgebruik, en een adembenemende finale.  Volgend jaar mag L’Etincelle zich opnieuw bewijzen, gezien de winnaar op de nationale feestdag het vuurwerk afsteekt in Oostende.  Dit jaar namen LPL Fireworks (Luik), CBF PyroTechnics (Geeraarsbergen), DBK Fireworks (Merksem), Vangelabbeek Events (Lanaken), T&T Fireworks (Lummen), Party-Fices (Namen) Ambiance Fêtes (Rocourt) en l’Etincelle (Hoei) deel aan het vuurwerkfestival van Oostende.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
30 augustus 2019
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws