BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Twee tuinhuizen in de as gelegd, als ook twee woningen beschadigd door hevige brand die vooraf gegaan werd door een ontploffing

Foto NDZ
Foto NDZ
Zaterdagavond omstreeks 19.00 uur werd de Kafhoek, een zijstraat van de Rozenstraat pal in het centrum van Moorsele, opgeschrikt door een ontploffing. Meteen steeg ook een gitzwarte rookpluim op vanuit de tuin van beide woningen en sloegen de vlammen metershoog de lucht in. Een buur merkte het vuur op en verwittigde de brandweer. Brandweerlui uit Menen, Wevelgem en Gullegem repten zich ter plaatse en hadden de situatie snel onder controle. “Via een zijdeur die uitgeeft op de tuin van de aanpalende woning, konden we rechtstreeks bij de brand komen, waardoor deze snel geblust was en overslag naar de woningen zelf vermeden werd”, horen we bij brandweerofficier Dirk Vens, die de interventie coördineerde.   De brand moet ontstaan zijn in of rond het tuinhuis van de gezinswoning en sloeg via de houten tuinplaten over naar het aanpalende tuinhuis van de naastgelegen woning, dat ook helemaal vernield werd. Ook de woningen zelf liepen door de brand schade op, waardoor de woning van het betrokken gezin onbewoonbaar is geworden. Als gevolg van de hitte die met de brand gepaard ging, gingen enkele ramen aan het barsten en werd ook de keukendeur van de aanpalende woning beschadigd.   Wat precies aan de oorzaak ligt van de brand, was zaterdagavond niet meteen duidelijk en wordt nog onderzocht. Op het ogenblik van de brand waren enkel de drie kinderen van het gezin aanwezig. Als bij wonder raakte bij de explosie en de daaropvolgende brand niemand gewond. Naar verluidt zorgden de ouders van het betrokken gezin wel vaker voor overlast in de buurt en moesten de politiediensten er geregeld tussenbeide komen.   Het parket stelde een deskundige aan die nu op zoek dient te gaan naar de oorzaak van zowel de ontploffing als de brand.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
4 augustus 2019
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Brandweer en Politie, Nieuws