BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Zware brand te Kortrijk op site Oude Blekerij

Foto NDZ
Foto NDZ
Op de voormalige bedrijfssite “Oude Blekerij” gelegen recht tegenover de Euro-Shop langs en tussen de Meensesteenweg en de Leie woedde zondagmorgen opnieuw een zware brand. Het vuur werd kort na halfzeven opgemerkt en greep razendsnel om zich heen. Toen de brandweer aankwam ter plekke, sloegen de vlammen reeds door het dak. Ook een pikzwarte rookwolk die kilometers ver in de omgeving te zien was, steeg op uit de gebouwen. Meteen werd versterking opgeroepen om meer manschappen en voertuigen ter plaatse te sturen en een zware pomp die werd opgesteld aan de naburige Leie moest er voor zorgen dat de brandweer voldoende bluswater ter beschikking kreeg om het vuur te keer te gaan.   De voormalige textielsite staat al enige jaren leeg en wordt sindsdien geteisterd door krakers, wat ook nu wellicht weer het geval was.  De jongste jaren werd de site verschillende keren geteisterd door brand. Deze keer is de schade aan het leegstaande gebouw aanzienlijk: over een afstand van enkele tientallen meter.  Waar de brand woedde is het gebouw volledig uitgebrand. Na goed een uur blussen was het vuur onder controle, maar de brandweer bleef nog geruime tijd ter plaatse om na te blussen. Meer dan waarschijnlijk gaat het ook deze keer – net als de vorige keren – om brandstichting. De politie is een onderzoek gestart.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
4 augustus 2019
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Brandweer en Politie, Nieuws