BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Buurt geëvacueerd na vondst fosforgranaat in Deerlijk

Buurt geëvacueerd na vondst fosforgranaat in Deerlijk
Foto: NDZ
De fosforgranaat werd kort voor 18u00 aangetroffen terwijl de bewoner graafwerken aan het uitvoeren was in de tuin van een leegstaande woning en plots een steekvlam en een witte rookpluim opmerkte die uit de grond opsteeg. De man hield het hoofd koel en gooide meteen een hoeveelheid aarde op de granaat, waardoor de verbranding stopte. De hulpdiensten snelden ter plekke en namen geen enkel risico. De Stationsstraat werd meteen voor alle verkeer afgesloten vanaf het kruispunt met de Stasegemstraat en aan beide kanten van de woning werd een perimeter van 75 meter ingesteld. De buurtbewoners die op dat ogenblik thuis waren – alles samen een 20-tal mensen – werden door brandweer en politie geëvacueerd naar het buurthuis iets verderop. Ondertussen waren ook agenten van de ontmijningsdienst DOVO ter plaatse om de granaat te ontmantelen, waardoor omstreeks 20u15 alle gevaar geweken was en de meeste buurtbewoners terug naar huis mochten. Voor de dichtste buren van de woning was dit even later ook het geval.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
28 september 2019
Geschreven door
BRU redactie (NDZ)
Nieuws
Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Zuid-West-Vlaanderen – Van 18 april tot 2 mei strijkt MOOOV neer in Zuid-West-Vlaanderen. Een brede waaier aan films uit alle hoeken van de wereld, reizen