BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Drie helden in de bloemetjes gezet door gemeentebestuur tijdens Kuurnse heldendag

Foto NSK
Foto NSK
Zondagnamiddag zijn Tawfik El Baghdadi (20), Anass Agulmous (15) en Marleen Seghers in de bloemetjes gezet tijdens de Kuurnse heldendag door het gemeentebestuur.  Het trio voorkwam drie weken terug dat een slapende bewoner met een gehoorbeperking die woonachtig is op de sociale woonwijk Spijker om het leven kwam tijdens een brand in zijn appartement.   Nadat buurvrouw Marleen alarm sloeg toen reeds een uur lang het brandalarm afging in het bewuste appartement van het slachtoffer aarzelden Tawfik en Anass  die in de buurt voetbal aan het spelen waren geen moment om hun hulp aan te bieden in een poging om het slachtoffer te bevrijden uit zijn appartement.   Voor dit heldhaftig optreden werden zowel Tawfik, Anass als Marleen terecht gehuldigd.  Naast een kucadobon en een gadgetpakket van de brandweer, kregen de drie helden ook nog een privé rondleiding in de brandweer kazerne.  Ondanks zijn heldendaad vind Anass die voetbal speelt bij de U17 van Hulste Sport en in het 4 de jaar STW zit van het Spes Nostra in Heule niet dat hij een held is.  Anass vindt persoonlijk dat hij gewoon zijn plicht deed.  Ook Tawfik deelt deze mening, ondanks beide jongens hun eigen leven op het spel plaatsten toen ze het bewuste appartement binnendrongen die volledig met rook was gevuld om het slachtoffer te redden.  Naast deze huldiging vielen er ook nog tal van andere activiteiten te beleven tijdens de Kuurnse Heldendag.
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
22 september 2019
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws