BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Kuurne zet zondag aanstaande zijn helden in de kijker

Foto NSK
Foto NSK
Komende zondag wordt het marktplein van Kuurne en de onmiddellijke omgeving ervan ingenomen door de brandweerpost Kuurne en het plaatselijke Rode Kruis gezien Kuurne die dag zijn helden viert.  Rode draad wordt de veiligheid die in al zijn aspecten in het daglicht zal worden geplaatst.  Aan de hand van talrijke demo’s gegeven door zowel de brandweer als het Rode Kruis zal aan de burger een selectie van taken worden getoond die dagelijks door de hulpverleners worden uitgevoerd.   “Ondanks de vele geplande demo’s moeten we echter mensen die fan zijn van vuur teleurstellen”, vertelt postverantwoordelijke Rudy Dewolf van de brandweerpost Kuune, “Gezien de zone Fluvia een milieuveilig beleid voert willen we dit ook in onze demo’s doortrekken maar daarom zullen deze alvast niet minder spectaculair zijn.   Met de recente gebeurtenissen nog in ons hoofd waarbij twee brandweermannen het leven lieten in Beringen, planden wij ook een demo hoe een brandweerman in nood kan gered worden.  Daarnaast willen wij ook van deze dag gebruik maken om de mensen te sensibiliseren inzake brandveiligheid.  Brandmelders hebben in de woning is daar alvast een zeer goed begin van.”  Om de hulpdiensten extra in de kijker te plaatsen wordt aanstaande zondag om 10 uur een groot hart gevormd op het marktplein van Kuurne waarbij de hulpdiensten de hulp inroepen van de bevolking.  Wie zijn steentje wil bijdragen om dat hart mee te helpen vormen is alvast van harte welkom, liefst in rode kledij.  Daarna zijn er tot 17 uur diverse demo’s gepland.  Ook voor de allerkleinsten zijn diverse activiteiten voorzien.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
17 september 2019
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws
Middenstand 100 jaar

NV De Middenstand is eeuw oud

KUURNE – Aanstaande zondag worden, naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van De Middenstand, de huidige bestuurders van NV ‘De Middenstand van Cuerne’ ontvangen op