BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Rookontwikkeling in woon- en zorgcentrum op ’t Hoge in Kortrijk

Rookontwikkeling in woon- en zorgcentrum op 't Hoge in Kortrijk
Foto: NDZ
In Woon- en Zorgcentrum ’t Hoge op ’t Hoge werd zondagmiddag alarm geslagen nadat zich een kortsluiting had voorgedaan in de machinekamer van de lift. Dat zorgde voor wat rookontwikkeling, waardoor het brandalarm geactiveerd werd. Dankzij de alerte reactie van het personeel was de situatie snel onder controle en was er nooit gevaar voor de bewoners. In eerste instantie werden uit voorzorg een slechts een beperkt aantal bewoners geëvacueerd. Omdat door de brand het oude gedeelte van het woon- en zorgcentrum echter tijdelijk zonder stroom zat, werden de bewoners tijdelijk overgebracht naar de nieuwe vleugel. Een ploeg van Eandis kwam even later ter plaatse voor de nodige herstellingswerken.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
29 september 2019
Geschreven door
BRU redactie (NDZ)
Brandweer en Politie, Nieuws