BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

”Ter Groenen Boomgaard’ zes dagen omgevormd tot het Hollywood van Kuurne

Foto NSK
Foto NSK
De afgelopen zes dagen vormde de woonwijk ‘Ter Groenen Boomgaard’ in Kuurne het decor voor de opnames van de kortfilm ‘Chance’  met in de hoofdrollen Marijke Pinoy, Hussein Ali Al Zubaidi en Piet Depretere gekend van onder meer Bevergem.  Daarnaast deed masterstudent filmregie aan het RITCS in Brussel Pieter Frère, die eveneens in Kuurne woonachtig is, ook nog beroep op een veertigtal figuranten en enkele acteurs van theater Antigon om te acteren in zijn film.  “Ik ben heel tevreden over het verloop van de draaidagen”, vertelt Pieter, “Al verliep niet alles zoals ik voor ogen had.  Er waren namelijk wat problemen met de stabilisatie en kalibratie van de camera waarmee de opnames werden gemaakt en op zaterdag speelde de wind ons wat parten tijdens de buitenscenes die gemaakt werden gezien een groot projectiescherm bijna omging.’  ‘Chance’ zoals de film als titel mee keeg werd gedeeltelijk in het West-Vlaams en het Engels opgenomen en vertelt het verhaal van Monique, een rol vertolkt door Marijke Pinoy, die zoals iedereen gelukkig wil zijn, alleen is ze niet zoals iedereen. Ze heeft het namelijk moeilijk om zich aan te passen aan de sociale woonwijk waar ze werkt en woont en zou niets liever willen dan naar haar dochter in Bali te vluchten.  Met haar dochters huwelijk in het vooruitzicht denk Monique haar kans te kunnen grijpen, maar gezien ze nog maar pas is hersteld van een allesverwoestende gokverslaving die haar gezin uiteendreef en haar financieel aan de grond zette, is het nog maar de vraag of haar dat wel zal lukken. Bij de ontmoeting met de jonge transmigrant Issam, een rol gespeeld door Hussein Ali Al Zubaidi, die pas in de wijk is terechtgekomen, bewandelt Monique de grenzen tussen vriendschap en liefde waardoor zo haar geluk dat ze hoopt te vinden in Bali op de proef wordt gesteld.  Het kostenplaatje verbonden aan de kortfilm ‘chance’ bedraagt 9000 euro die gedeeltelijk kon worden verzameld tijdens een benefiet die plaatsvond in de maand juni in skatepark JanSan, aangevuld met kapitaal die Pieter zelf investeerde in zijn filmproject.  Pieter Frère wil na het verdedigen van zijn bachelor proef in het RITCS met zijn film ook gaan deelnemen aan diverse Vlaamse kortfilmfestivals.
Foto NSK
Foto NSK
 
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
4 september 2019
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws