BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Brand bij veevoederfabrikant Dumoulin snel onder controle

Brand bij veevoederfabrikant Dumoulin snel onder controle
Foto: NDZ
De brandweer repte zich maandagavond omstreeks 20u45 naar de firma Dumoulin langs de Spinnerijstraat, waar brand was ontstaan in een droogoven. Dankzij de alerte reactie van het personeel – die meteen begon te blussen en het brandbare materiaal weghaalde – was de situatie snel onder controle en bleef de schade beperkt. De toegesnelde brandweer diende vooral na te blussen en controleerde de installatie. Het is niet de eerste keer dat de veevoederfabrikant langs het kanaal Kortrijk-Bossuit door brand geteisterd wordt. Zo woedde eind maart een zware brand aan een droogmachine voor graan, exact een week voor een nieuwe droogtoren in gebruik zou genomen worden. Die vrijdagavond steeg uit het bedrijf een gitzwarte rookpluim op en waren tientallen brandweerlui uren in de weer om het vuur onder controle te krijgen. Ook iets meer dan een jaar geleden (november 2018) werd het bedrijf met brand geconfronteerd. Toen liep één van de productielijnen schade op, waardoor deze tijdelijk buiten dienst was.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
31 december 2019
Geschreven door
BRU redactie (NDZ)
Brandweer en Politie, Nieuws
Sundown Festival bij Wever en Ducré

Sundown Festival bij Wever en Ducré

KORTRIJK – Op vrijdag 7 juni verzamelde verlichtingsfabrikant Wever en Ducré, medewerkers en klanten, op haar bedrijfsterrein op Evolis Kortrijk, dat voor de gelegenheid werd

Hevige brand bij Orgamex Ieper

Hevige brand bij Orgamex Ieper

IEPER – Donderdagavond brak een zware industriebrand uit bij Orgamex langs de Oostkaai te Ieper. Er werd een Be-Alert uitgestuurd om ramen en deuren te