BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Sport

Affiche Kuurne Brussel Kuurne kondigt nieuw hoofdstuk aan

Kuurne-Brussel-Kuurne 2020 is een editie die in het teken staat van een nieuw decennium met een nieuw hoofdstuk voor KBK. De wedstrijd maakt vanaf dit seizoen deel uit van de nieuwe UCI ProSeries. En voor het eerst in meer dan 20 jaar krijgt KBK een gloednieuw parcours. De affiche is tegelijk ook een parodie op het onvervalste volksspektakel dat koers is. De wedstrijd krijgt 75km nieuwe wegen, wat kan zorgen voor ingrijpende wijzigingen in het klassieke koersverloop. Een welgemikt offensief kan het peloton nu makkelijk in narigheid brengen. In de KBK-affiche zit dus een boodschap aan de renners: pas op voor lefgozers. Maar de affiche zegt ook parodiërend de waarheid: welk entertainment kan tippen aan de koers? Where legends are born is op te vatten als: uit de koers ontstaan pas échte verhalen. En misschien is deze affiche ook een ondeugende knipoog naar de vaak heel erg lyrische bewoording van enkele journalisten. KBK belooft spektakel, maar geen gevaarlijke risico’s. Daarom is het nieuwe parcours meteen ook een stuk veiliger, met zo weinig mogelijk vluchtheuvels en verkeersremmers. Kuurne-Brussel-Kuurne gaat door op 1 maart. Van de 19 WorldTour-ploegen tekenen er 18 present. Enkel Team Jumbo-Visma komt niet aan de start en verraadt hierdoor mogelijk andere ambities. Op 29 februari zijn alle wielerliefhebbers welkom om tijdens KBK Cyclo hun seizoen op gang te trappen. KBK

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
25 januari 2020
Geschreven door
Steven
Nieuws, Sport