BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Westtoer hertekent fietslandschap in West-Vlaanderen

Westtoer hertekent fietslandschap in West-Vlaanderen
Foto: Westtoer
Na de vernieuwing van de West-Vlaamse fietsnetwerken in 2016 blijft het provinciebedrijf Westtoer in West-Vlaanderen het fietsaanbod verder aanpassen. In de jaren negentig zijn 36 klassieke fietsroutes ontwikkeld. Met de komst van het fietsnetwerk in 2006 zijn de recreatieve fietsmogelijkheden sterk toegenomen. Westtoer speelt in op deze evolutie en biedt 350 lokale fietssuggesties (op het knooppuntennetwerk) aan vanuit de logies. Jaarlijks telt Westtoer 5,1 miljoen recreatieve fietsers. Ongeveer 10 procent maakt nog altijd gebruik van lusvormige routes. Voor Westtoer is dit een belangrijke aanleiding om het aanbod met de lusvormige routes grondig te herbekijken. Om in te spelen op de verwachtingen van de hedendaagse recreant realiseert Westtoer in de komende vijf jaar 28 nieuwe lusvormige routes. Dit initiatief gebeurt in overleg met de Diensten voor Toerisme in de betrokken gemeenten. Grote aandacht wordt besteed aan beleving, stopplaatsen en toffe adressen. Voor de vier regio’s zijn telkens zes routes voorzien en in de vier centrumsteden (Brugge, Oostende, Roeselare, Kortrijk) realiseert Westtoer groene fietsgordels. Op deze wijze zullen alle nieuwigheden op het terrein (natuurgebieden, fietspaden, fietsinfrastructuur) opgenomen worden in deze routes. Lees ook het artikel: 5,1 miljoen recreatieve fietsers op West-Vlaams fietsnetwerk  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
18 januari 2020
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws