BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Voorzitterswissel bij Koninklijk Feestcomité Sint-Pieter Kuurne

Foto NSK
Foto NSK
Sinds donderdagavond heeft het Koninklijk Feestcomité Sint-Pieter Kuurne een nieuwe kapitein.  Na een voorzitterschap van twaalf jaar zet voorzitter Geert Moreel (62) een stap opzij.   Daarmee komt voor het eerst in de geschiedenis van het koninklijk Feestcomité een vrouw aan de macht op de wijk Sint-Pieter.  Onder massale belangstelling werd dan ook donderdagavond in de Sint-Pieterszaal de voorzitterswissel uitgevoerd.  Zowel de oud- als nieuwe voorzitter dienden bij de wissel hun sportieve talenten te demonstreren en dit aan de hand van de virtuele beklimming van de Mont Ventoux.  Kersvers voorzitter Ilse Houtrique toonde haar daarbij de sterkste en won met enige voorsprong op oud-voorzitter Geert Moreel.   Dat het voor Ilse een fluitje van een cent was om de oud – voorzitter te kloppen bij deze virtuele beklimming heeft ze ongetwijfeld te danken aan het feit dat ze in het jaar 2017 de echte  Mont Ventoux opreed met haar fiets in drie uur tijd.  “Aan Ilse draag ik met een gerust hart het voorzitterschap over”, aldus Geert Moreel, “Een jaar lang flankeerde ze mij aan mijn zijde om de kneepjes van het voorzitterschap te leren.  Ik denk dat ze er echt klaar voor is en met even veel passie de groep mensen achter het Sint-Pietersfestival zal leiden. ”  Ondanks de stap opzij, blijft Geert echter wel nog steeds actief als bestuurslid binnen het Sint-Pietersfestival.
Foto NSK
Foto NSK

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
24 januari 2020
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving
Asfalteringswerken op Brugsesteenweg

Asfalteringswerken op Brugsesteenweg

KUURNE/HARELBEKE – Op zaterdag 13 april start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer met het affrezen en heraanleggen van de toplaag

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Zuid-West-Vlaanderen – Van 18 april tot 2 mei strijkt MOOOV neer in Zuid-West-Vlaanderen. Een brede waaier aan films uit alle hoeken van de wereld, reizen