BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

‘Vluchtroute’ het nieuwste werk van auteur Stefaan Verfallie voorgesteld in gemeentehuis van Kuurne

Foto NSK
Foto NSK
Heel wat fans van de Kuurnse schilder/auteur Stefaan Verfallie verzamelden zaterdagmorgen in de raadzaal van het gemeentehuis om de boekvoorstelling van zijn tweede werk ‘Vluchtroute’ bij te wonen.  Het was op uitnodiging van het Kuurnse gemeentebestuur en de cultuurraad dat de auteur dit kwam doen.  Precies twee jaar nadat Stefaan Verfallie uitpakte met zijn boek ‘Hannah Levi’, komt de auteur nu met het vervolgverhaal op dat boek.  “Aanvankelijk dacht ik dat het bij dat ene werk ‘Hannah Levi’ zou blijven”, vertelt de Kuurnse auteur, “Maar de lezers van mijn eerste werk drongen erop aan om opnieuw in de pen te kruipen om zo het vervolg te kennen op het open einde waarmee mijn eerste boek was geëindigd.   Om mijn nieuwste werk ‘Vluchtroute’ te lezen is het echter niet noodzakelijk om mijn eerste boek gelezen te hebben.”  Net zoals bij het eerste boek van Stefaan zal hij ook nu opnieuw het boek uitgeven in eigen beheer.  In eerste druk werden 500 exemplaren gemaakt.   ‘Vluchtroute’ neemt ditmaal de lezers mee vanaf het ogenblik dat Hannah Levi werd bevrijd uit het Jodentransport naar Drancy en terecht komt bij Lionel Blanc in Poigny-la-Fôret.  Lionel is de broer van Bertrand, de maquisard die Hannah heeft helpen ontsnappen uit het konvooi. Door toeval komt veldwachter Etienne Roux terecht op de boerderij van Lionel Blanc. De gendarme stelt te veel vragen over de aanwezigheid van Bertrand en Hannah en de verzetsstrijder besluit om de man van de wet om het leven te brengen omdat die al te veel wist.  Door de verdwijning van Etienne Roux wordt een zoektocht naar de veldwachter georganiseerd.  De sporen die daarbij gevonden worden wijzen echter allemaal in de richting van Hannah en Bertrand.   Antoine Brisac, de korpschef die het onderzoek leidt botst echter op een muur van tegenstrijdigheden en moet uiteindelijk zeer tegen zijn zin samenwerken met Gestapo-officier Siegfried Neuman die ook op zoek is naar Hannah Levi.   Wie wil te weten komen hoe het verhaal verder gaat en hoe Hannah uiteindelijk in Zwitserland belandt kan rechtstreeks bij Stefaan terecht om de roman ‘Vluchtroute’ die 22 euro kost aan te kopen.  Een eenvoudige mail sturen naar het e-mail adres stefaan.verfallie@skynet.be volstaat om een exemplaar te reserveren.  Ook kan het spanende verhaal besteld worden via de Standaard Boekhandel.
Foto NSK
Foto NSK

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
15 februari 2020
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online