BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Hedendaagse kunstbeurs Art Up! te Rijsel uitgesteld vanwege coronavirus

Foto NSK
Foto NSK
De grootste kunstbeurs van Frankrijk die plaatsvind in het Grand Palais van Rijsel en woensdagavond 4 maart de deuren zou openen is opgeschort.  De organisatoren achter de beurs willen echter geen risico nemen met het coronavirus op de loer.  Ook een recent Frans ministerieel besluit, dat alle bijeenkomsten van meer dan 5000 mensen in besloten ruimtes verbiedt ligt daarbij aan de basis.  Ook de Kuurnse Galerie Jos Depypere zou op deze beurs aanwezig zijn met een stand.  “Het coronavirus houdt onze  galerie reeds een paar weken in zijn greep”, vertelt galeriehouder Jos Depypere, “Zelf zijn we geen drager van het virus (lacht), maar de toeloop van Chinese klanten die we de afgelopen maanden kenden op zoek naar origineel werk van kunstenaar Silvain die zijn atelier heeft in Kluisbergen en waarmee ik reeds meer dan 40 jaar samenwerk is weggevallen.  Een belangrijke klant van ons die woonachtig is in de getroffen Chinese miljoenenstad Wuhan diende noodgedwongen haar reis op het laatste nippertje te annuleren gezien ze de stad niet meer uit kan.   Naast deze tegenvaller komt daar nu ook nog bij dat de grootste kunstbeurs van Frankrijk waarop wij al 14 jaar met de galerie aanwezig zijn nu wordt uitgesteld vermoedelijk naar 25 juni. ”  Al het werk die Jos op Art Up! te Rijsel zou tentoonstellen is ondertussen reeds allemaal uitgeladen uit zijn vrachtwagen en opnieuw opgehangen in zijn galerie gelegen aan het Kruiske in Kuurne gezien hij sinds woensdagavond tot en met zondagavond als alternatief zijn eigen kunstexpo organiseert.  Woensdagavond werd deze feestelijk geopend in aanwezigheid van onder meer West-Vlaams kunstenaar Frans Vercoutere, de Parijse kunstenaar Bernard Pras, Giampaolo Amoruso  en fotograaf Bart Ramakers die twee dagen voor het overlijden van Panamarenko nog een fotoreportage maakte van deze bijzondere kunstenaar.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
5 maart 2020
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws