BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Slaapkamer volledig uitgebrand in Sint-Eloois-Vijve, bewoners bevangen

Slaapkamer volledig uitgebrand in Sint-Eloois-Vijve, bewoners bevangen
Foto: NDZ
In één van de slaapkamers op de eerste verdieping van een villa langs de Gentseweg is woensdagavond een korte maar felle brand uitgebroken. Vermoedelijk gebeurde dit na een kortsluiting aan een elektrisch deken. Het vuur brak uit rond kwart na zeven en greep snel om zich heen, waardoor de slaapkamer volledig uitbrandde. Door de hitte sprong het raam aan de voorzijde van de villa en kwam een deel van het plafond naar beneden. De bewoners, naar verluidt Polen die werkzaam zijn in de bouw, merkten zelf het vuur op en ondernamen een bluspoging, maar kregen daarbij heel wat rook binnen. Het viertal kreeg ter plaatse zuurstof toegediend en werd uit voorzorg naar het vlak bijgelegen O.L.V. Van Lourdesziekenhuis te Waregem overgebracht. De brand richtte ook heel wat rookschade aan op de eerste verdieping van de villa, waardoor deze tijdelijk onbewoonbaar zal zijn. Tijdens de bluswerken bleef de Gentseweg volledig afgesloten vanaf het naburige kruispunt “Posterij”.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
26 maart 2020
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Brandweer en Politie, Nieuws

Woning volledig vernield door brand

Dinsdagvoormiddag is brand ontstaan in een woning aan de Amphoek in Esen, deelgemeente van Diksmuide. Bij aankomst van de brandweer bleek het om een hevige