BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Vrachtwagen maait verlichtingspaal omver en kantelt, bestuurder gekneld

Vrachtwagen maait verlichtingspaal omver en kantelt, bestuurder gekneld
Foto: NDZ
De afrit van de A19 naar de expressweg N58 in Geluwe bleef woensdagavond urenlang afgesloten na een zwaar ongeval met een vrachtwagen. Dat gebeurde kort voor 20 uur toen een vrachtwagenbestuurder van netbeheerder Fluvius de afrit nam, maar in de scherpe bocht naar links de controle over het stuur verloor. De vrachtwagen week hierdoor van zijn koers af, maaide een verlichtingspaal omver en kwam op zijn zijkant tot stilstand in de berm. De bestuurder zat door de klap gekneld en kon na ruim drie kwartier door de brandweer bevrijd worden. “De bestuurder zat gekneld ter hoogte van de voeten en hing naar beneden in de cabine. Eerst verwijderden we de voorruit zodat we bij het slachtoffer konden, daarna slaagden we er na heel wat moeite in om de linkerdeur van de cabine bovenaan open te wrikken. Eens dat gelukt was, hadden we de nodige ruimte om de voeten los te maken”, klinkt het bij brandweerofficier Bart Vandecasteele. De man bleef al die tijd bij bewustzijn en werd naar verluidt met lichte verwondingen naar AZ Delta te Menen overgebracht. Kort na het ongeval ontstond een file op de afrit, die volledig versperd was. De wegpolitie besliste daarop om de voertuigen op de afrit te laten keren en terug de A19 richting Ieper te doen oprijden.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
12 maart 2020
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws, Ongevallen
Geluwe zag kalkoenen vliegen

Geluwe zag kalkoenen vliegen

GELUWE – Gisterennamiddag haalde een Nederlandse vrachtwagen in de Kampstraat een lading kalkoenen op, maar tijdens het nemen van een scherpe bocht, ging één en