BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Sport

Waregem Golf ziet sterke jeugdwerking bekroond

Met drie cirkelen ze aan de top in Vlaanderen, de golfclubs die investeren in een ambitieus jeugdbeleid. Golf Vlaanderen beloonde hun inspanningen met het Eagle-label. Waregem Golf (meer dan 1.000 leden) krijgt deze hoogste kwaliteitserkenning intussen voor de derde keer. De club bouwde de voorbije jaren verder aan zijn competitief jeugdbeleid en telt vandaag 120 jonge leden. Junior Captain Ellen Dhondt: “We proberen jonge golfers zo goed mogelijk te ondersteunen. Uiteraard via trainingen maar bijvoorbeeld ook door hen rond te rijden naar wedstrijden.” Met 55 clubs en ruim 40.000 spelers in Vlaanderen blijft golf groeien in populariteit. Maar bij kinderen en jongeren tot 18 jaar is de sport vaak nog onbekend terrein. Om structureel een jeugdbeleid uit te bouwen, reikt Golf Vlaanderen – binnen het jeugdsportfonds – jaarlijks kwaliteitslabels uit. Er zijn drie niveaus: Rabbit (golfsport promoten bij de jeugd), Birdie (erkenning als jeugdvriendelijke club) en Eagle (competitief programma voor de topjeugd). Waregem Golf mag de hoogste kwaliteitserkenning vandaag opnieuw op zijn naam schrijven. Junior Captain Ellen Dhondt: “We zijn heel trots, dat spreekt voor zich. Deze erkenning is het werk van een heel team, inclusief tal van vrijwilligers. Een competitief programma voor de topjeugd is niet niks. We proberen onze jongeren zo goed mogelijk te ondersteunen. Financieel door continu in jeugdopleiding te investeren en professionele trainingen te organiseren. Maar ook op praktisch vlak – zo rijd ik de jongste spelers rond naar hun wedstrijden en doen heel wat ouders dat bij de grotere kinderen en jongeren.” Inspanningen die lonen, want van de 120 jonge spelers bij Waregem Golf spelen er een 20-tal op hoog niveau in de Belgische competitie. Dhondt: “Vroeg of laat groeit die getalenteerde jeugd door natuurlijk. Daarom richten we ons tegelijk op de allerjongste generatie. Al merk ik vaak dat het taboe van golf als elitaire sport nog bestaat. Een cliché dat niet klopt, golf kan je qua toegankelijkheid vandaag perfect vergelijken met fietsen of voetbal. Alleen is golf geen sport die je in je achtertuin kan oefenen. Net daarom is een goede jeugdwerking zo belangrijk.” Waregem Golf

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
10 maart 2020
Geschreven door
Steven
Nieuws, Sport