BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

49-jarige wielertoerist uit Waregem komt onder tractor terecht tijdens fietstocht met vriend en sterft ter plaatse

49-jarige wielertoerist uit Waregem komt onder tractor terecht tijdens fietstocht met vriend en sterft ter plaatse
Foto: FVL
In de Oude Ieperstraat, op de grens van Geluwe en Dadizele, kwamen twee wielertoeristen dinsdagvoormiddag uit de richting Vijfwegen toen ze op de smalle weg moesten uitwijken voor een tractor met mestkar die uit de tegenovergestelde rijrichting kwam, waardoor ze in de lagere berm tussen de rijweg en de gracht moesten fietsen. De eerste fietser moet tijdens het dwarsen van de tractor zijn evenwicht verloren hebben, en is hierbij naar links gevallen en onder de wielen van de mestkar terechtgekomen. De bestuurder van de tractor stopte onmiddellijk, maar voor de 49-jarige G.M. kwam alle hulp te laat. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. De tractorbestuurder en de vriend van het slachtoffer bleven ongedeerd maar waren diep onder de indruk van het gebeuren.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
7 april 2020
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Nieuws, Ongevallen

Uitslaande brand in loods

Dinsdag omstreeks 16.34u werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een industriebrand in de Schendekouterstraat te Geluwe, deelgemeente van Wervik. Bij aankomst van de eerste ploegen bleek