BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Burgemeester Francis Benoit organiseert vragenuurtje over Corona op kindermaat

KUUR Cor en Ona 1 BR1 Kinderen van 6 tot 12 jaar konden vanaf 14 uur deze namiddag een uur lang terecht met al hun vragen over het coronavirus bij Kuurns burgemeester Francis Benoit.  Via facebook hielt de burgervader een live speciaal waarbij kinderen via Chat hun vragen konden stellen. Telkens werden deze vragen op een voor hen verstaanbare wijze beantwoord door burgemeester Benoit.  Voor de veiligheid had ook ezel Ambroos die de burgemeester vergezelde tijdens het vragenuurtje zijn mondmasker aan.   “Wat een ervaring”, reageert burgemeester Benoit achteraf, “Al die vraagjes van de kinderen. Ontroerend voor mij om te voelen hoe de kids zich in deze coronatijd voelen. Als ik straks meer weet hoe de zomer eruit kan zien , doen ik dat zeker nog eens over!” Enkele vragen die burgemeester Benoit kreeg voorgeschoteld door de kinderen waren onder meer wanneer ze weer met hun vriendjes zouden kunnen spelen, wanneer ze terug op kamp kunnen gaan,  of ze echt niet naar opa en oma mogen tijdens de quarantaine en noem maar verder op.  Maar ook hoe en wanneer het coronavirus is ontstaan en of ook kinderen binnenkort een mondmasker moeten gaan dragen behoorden tot de vragen. KUUR Cor en Ona 2 BR1

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
29 april 2020
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws