BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Docu over De Stroate in Kortrijk gaat viraal

Videomaker Quinten Prinsen dwaalde de voorbije maanden door de gangen van een oud bejaardentehuis in Kortrijk, waarvan de verlaten ruimtes momenteel hiphopcentrum ‘De Stroate’ huisvesten. Van rappers tot breakdancers, graffiti artiesten en dichters, De Stroate is een veilige haven voor creatievelingen in Kortrijk. Het is een plek waar nieuwe ideeën ​​en samenwerkingen ontstaan en waar jongeren een plek voor zichzelf kunnen creëren. “Als een vlieg op de muur registreerde documentaire maker Quinten Prinsen een intieme inkijk in de wereld van De Stroate en zijn bewoners”, een citaat van Tim Vanhaecke, hoofdredacteur Chase.

#VANDESTROATE door Covid-19

Een vaak terugkerend onderwerp in de interviews met de artiesten is de passie voor hun vak maar de financiële moeilijkheden die dat met zich meebrengt. Door de huidige Covid-19 situatie en een reeks inbraken maakt ook De Stroate moeilijke tijden mee. Via deze docu wordt de kijker er echter van overtuigd dat België meer plaatsen als ‘De Stroate’ zou moeten krijgen. De docu ging gisteren (21 april) in premiere op Facebook, Youtube en Instagram TV en bereikte op deze kanalen, maar vooral op Facebook, ondertussen meer dan 21.000 mensen en werd 7000 keer bekeken. Bovendien lokte de video ongeveer 1000 interacties uit, waarvan 150 deelacties. Chase Music is een community van digital storytellers in de stad. Jongeren die graag creatief bezig zijn met het schrijven van artikels, creëren van foto’s, video’s, Instagram stories en zoveel meer. Door de steun van het – ondertussen opgedoekte – Vlaams Journalistiek Fonds kreeg Chase Music het afgelopen jaar de kans om een reeks maatschappelijke verhalen te vertellen. Zo hadden we het o.a. over vrouwen en LGBTQ+ in Belgische hip-hop en racisme in België. Deze docu over De Stroate in Kortrijk is het sluitstuk van onze samenwerking met het Vlaams Journalistiek Fonds. Stroate

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
26 april 2020
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving