BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Eenmaal per week extraatje op tramstatie tijdens applausmoment om acht uur

16 KUUR Corona 1 BR1kopie Reeds enkele weken op rij komen mensen dagelijks op straat om iedereen uit de zorg een hart onder de riem te steken voor hun inzet.   Enkele bewoners vanuit de Kerkstraat en tramstatie in Kuurne zorgen nu reeds drie weken op rij dat eenmaal per week dit moment ook een extra toets krijgt.  “Dagelijks zorgen we om acht uur voor een liedje, gevold door een flink applaus”, vertelt Nancy Parmentier die woonachtig is in de Kerkstraat, “Nadat we de eerste keer een oproep hadden gelanceerd in de Kerkstraat om dagelijks om acht uur vanuit onze woning te applaudisseren kregen we al snel de vraag van de bewoners van de appartementen gelegen op de tramstatie of ook zij mochten meedoen met onze actie.  Zo kwam van het ene het andere en zochten we allemaal dagelijks de tramstatie op om te applaudisseren, uiteraard met respect voor de opgelegde afstand.   Edgard Defoort ging zelfs nog een stapje verder en wijzigde het ezelslied ‘Oh Ezelke’ naar ‘Oh verpleegsterke’ waarop iedereen nu dit nummer enthousiast meezingt.  Ook gisteren viel er opnieuw wat te beleven om acht uur in de Kerkstraat en op de tramstatie gezien om acht uur, onze buurman Wim spontaan een lied begon te spelen op zijn saxofoon en dit op aanvraag van zijn buurvrouw Annie.”    Met dit initiatief willen de bewoners van zowel de Kerkstraat als de Tramstatie verder iedereen die zich inzet om het virus te bestrijden een hart onder de riem steken. 16 KUUR Corona 2 BR1kopie

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
18 april 2020
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving