BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Nederlander is Belgen te slim af

17 Defensie NSK In november 2019 daagde de Algemene Dienst Inlichting en Veiligheid (ADIV) van Defensie de Belgische bevolking voor het tweede opeenvolgende jaar uit: 43 helse raadsels die in minder dan twee maanden moesten worden opgelost, met als enige “wapens” je eigen hersenen en een flinke dosis doorzettingsvermogen.   Net als het programma ’Kamp Waes’, dat bedoeld is om een idee te geven van het specifieke profiel dat nodig is voor onze Special Forces, legt deze puzzel het accent in een ander extreem spectrum, namelijk de analytische vaardigheden die nodig zijn voor bepaalde functies bij Defensie, binnen de ADIV of elders. Wil je ontdekken hoe je de mysteries rond deze raadsels kon ontrafelen? Wil je jezelf verdiepen in versleutelingstechnieken? Neem zeker een kijkje naar de oplossingsmethoden op de  website https://www.mil.be/nl/artikel/ontknoping-van-de-adiv-eindejaarspuzzel 196 teams waagden hun kans voor de fun – entertainment is en blijft het enige doel van de quiz en een van onze noorderburen, Ruben Hofsink heeft het gewonnen.  Ruben, 26 jaar oud, volgt een Master-opleiding Applied Physics en is gek van puzzels in allerlei categorieën (taalpuzzels, logische puzzels, enz…).  Hij verheugt zich om die eerste plaats, mooie resultaat die hij zeker zal laten zien aan zijn naasten die af en toe klagen dat hij niet zoveel “met die stomme puzzel bezig moest zijn rond de feestdagen”. Dit jaar deden veel buitenlandse deelnemers mee aan de ADIV-puzzel, bewijs dat deze een hit is over de grenzen heen. Dit is een mooie knipoog naar de internationale dimensie van het werk van deze dienst.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
22 april 2020
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws