BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Wegenwerken

Wegenwerken in Kortrijk op de R8 tussen N43 en Zandbergstraat

wegenwerken
Foto: NGS
Vanaf maandag 27 april tot vrijdag 30 april zullen herstellingswerken gebeuren op de R8 om de spoorvorming weg te werken. De werfzone bevindt zich tussen de N43 Gentsesteenweg en de Zandbergstraat. De R8 is tijdens de werken volledig afgesloten tussen de N43 Gentsesteenweg en de Zandbergstraat, inclusief de kruispunten Hippodroomstraat en Zandbergstraat. Zowel de Zandbergstraat, Hippodroomstraat en Harlemboislaan-Spoorwegstraat zullen geen toegang hebben tot de R8. De Spoorwegstraat blijft bereikbaar voor het verkeer uit de Zandbergstraat. Wie vanop de E17 naar Harelbeke of Kortrijk wil, moet omrijden via Hoog-Kortrijk om vervolgens via de R8 naar de N43 te rijden. Wie vanuit Harelbeke of Kortrijk naar de E17 wil moet omrijden via de N50, N36 tot oprit Deerlijk van de E17. De lokale omleiding verloopt via de op- en afrit Stasegem nr. 4 van de R8 naar de N43 Gentsesteenweg. Enkel via de N43 Gentsesteenweg kan de R8 gedwarst worden om van Kortrijk naar Harelbeke te rijden en terug. Ook fietsers zullen vanuit de Zandbergstraat en Hippodroomstraat de R8 niet kunnen oversteken. Zij kunnen dit enkel doen via de N43 Gentsesteenweg. Fietsers komende uit Harelbeke kunnen via de Herderstraat naar de N43. Fietsers komende uit Kortrijk kunnen via de Vennestraat en Deerlijksestraat naar de N43. Eerst waren de werken gepland in de eerste week van de paasvakantie maar omwille van de coronacrisis konden de werken niet opstarten. Ondertussen heeft de aannemer zich kunnen herorganiseren om de werken veilig te laten verlopen en zijn de coronamaatregelen verlengd waardoor er nog steeds weinig verkeer is. Hierdoor kunnen de werken opstarten op maandag 27 april. De werken zullen 5 dagen duren.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
17 april 2020
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws, Wegenwerken