BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

160 mensen met en zonder beperking zingen ‘Ik hou van u’

Vorige week lanceerden 53 mensen met een beperking de oproep om samen met hen de klassieker ‘Ik hou van u’ van Noordkaap mee te zingen. Deze oproep viel alvast niet in dovemansoren: maar liefst 160 Vlamingen zongen voluit met hen mee en gooiden elkaar symbolische kusjes toe. Het mooiste bewijs dat vriendschap geen beperking kent. Door samen dit soort leuke dingen te doen willen De Genereuzen en Allez, Chantez! de drempels tussen mensen mét en zonder beperking weghalen zodat straks iedereen er gewoon bij hoort. Wat uiteraard niet meer dan normaal is. De Genereuzen is een initiatief van Hart voor Handicap, dat iedereen uitnodigt om naar bestaande evenementen te gaan, in groepjes van mensen met én zonder een beperking. Allez, Chantez! is een laagdrempelig zanginitiatief waarin zangplezier centraal staat. In februari ontving de organisatie de Ultima Cultureel Ondernemerschap. Annelores

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
11 mei 2020
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving