BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Flatgebouw geëvacueerd in Menen na brand, bewoonster ongedeerd

Flatgebouw geëvacueerd in Menen na brand, bewoonster ongedeerd
Foto: NDZ
Langs de Ieperstraat is zaterdag in de vooravond brand uitgebroken in de badkamer van een appartement op de tweede verdieping. De bewoners van de residentie gelegen boven interimkantoor Accent Jobs werden omstreeks 16u45 opgeschrikt door het brandalarm en haastten zich vlot naar buiten. “Ik hoorde het brandalarm afgaan en verwittigde meteen de brandweer. Daarna haastte ik me naar buiten, maar medebewoners zeiden me dat het brandde in het appartement van Rosanne op de tweede verdieping. Er hing ook een serieuze brandgeur. Ik ben meteen op de deur gaan bonken, maar aanvankelijk deed ze niet open”, getuigt één van hen. “Toen ze even later toch open deed, bevond ze zich in de living en hing er in de slaapkamer al heel wat rook. Je zag gewoon geen steek. Ik trok meteen de slaapkamerdeur dicht en haastte me samen met Rosanne en nog een andere bewoner naar buiten. Toen arriveerde de brandweer al. Die had het vuur snel onder controle. Tijdens de bluswerken werden een 20-tal bewoners van de andere appartementen even opgevangen op het trottoir aan de overzijde van de straat. De bejaarde bewoonster van het getroffen appartement raakte niet gewond, maar werd ter plaatse opgevangen door brandweer, politie en medebewoners. Omdat het appartement van de vrouw door de brand tijdelijk onbewoonbaar is, zal ze wellicht tijdelijk bij familie opgevangen worden. Het vuur zou ontstaan zijn nadat een kaars in de buurt van het bad is blijven staan en zo het bad, een douchewand en de rest van het badkamermeubilair in brand zette. “De badkamer is totaal vernield, in de slaapkamer is er vooral rookschade. De andere delen van het appartement konden gevrijwaard worden”, klinkt het bij brandweerofficier Bart Vandecasteele. Enige tijd later konden de geëvacueerde bewoners naar hun flats terugkeren. Tijdens de bluswerken bleef de Ieperstraat volledig afgesloten tussen de Sint-Franciscuskerk en de Koningstraat.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
16 mei 2020
Geschreven door
BRU redactie (NDZ)
Brandweer en Politie, Nieuws
Hevige brand bij Orgamex Ieper

Hevige brand bij Orgamex Ieper

IEPER – Donderdagavond brak een zware industriebrand uit bij Orgamex langs de Oostkaai te Ieper. Er werd een Be-Alert uitgestuurd om ramen en deuren te