BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Brussels Airport zal vanaf 18 mei mondmaskers aanbieden aan passagiers

Foto NSK
Foto NSK
Federaal Minister Bellot heeft gisteren bevestigd dat ook onze nationale luchthaven beschouwd wordt als een openbare ruimte en dus het dragen van een mondmasker sterk wordt aanbevolen, maar niet verplicht. Gezien het lage aantal passagiers die de luchthaven momenteel ontvangt  op dit moment een logische beslissing. Brussels Airport denkt dat het dragen van een mondmasker door de bevoegde autoriteiten verplicht kan worden voordat het passagiersverkeer in de komende weken toeneemt. Vanaf 18 mei, en tijdens de heropstartfase van de luchthaven, zal Brussels Airport alvast mondmaskers uitdelen aan de passagiers en het tewerkgestelde personeel. Brussels Airport wijst er alvast op dat het niet de luchthaven is die beslist over de gezondheidsvoorschriften, maar wel de bevoegde federale overheid. Sinds het begin van de coronacrisis staat Brussels Airport in nauw contact met de FOD Volksgezondheid en heeft het de gezondheidsvoorschriften die door de federale regering zijn beslist, steeds nauwgezet toegepast. Volgens deze voorschriften is op dit moment het dragen van een mondmasker in de openbare ruimte sterk aanbevolen, maar niet verplicht. De Nationale Veiligheidsraad besliste alvast dat mondmaskers vanaf 4 mei verplicht zijn op het openbaar vervoer en sterk aanbevolen op openbare plaatsen. Minister Bellot bevestigd alvast dat de luchthaven eveneens als een openbare ruimte wordt beschouwd en daarom het dragen van een mondmasker ook sterk wordt aanbevolen, maar niet opgelegd. Een logische situatie gezien het feit dat er op dit moment zeer weinig mensen aanwezig zijn in de publieke zones van de luchthaven en dat men makkelijk de sociale afstand kan respecteren in de terminal. Brussels Airport meld alvast klaar te zijn voor de verwachte toename van het vliegverkeer in de nabije toekomst en denkt dat het dragen van mondmaskers door de bevoegde autoriteiten verplicht kan worden vóór de toename van het passagiersverkeer in de komende weken. Brussels Airport bevestigd alvast voldoende voorraad aan maskers te hebben opgebouwd en deze dan ook vanaf 18 mei en tijdens de heropstartfase aan te bieden aan alle passagiers en personeel. De luchthaven herinnerd er alvast aan dat in de terminal al de nodige maatregelen zijn genomen om de sociale afstand te handhaven (stickers, plexiglas aan de balies, enz.), dat er extra schoonmaakrondes aanwezig zijn in de luchthaven en dat alles in het werk wordt gesteld om ervoor te zorgen dat het beperkte aantal passagiers dat momenteel gebruik maakt van de luchthaven, dit veilig kan doen. Op dit moment zijn er gemiddeld slechts een 15-tal passagiersvluchten per dag, wat gelijk staat aan enkele honderden passagiers, terwijl er normaal gezien 80 à 90 000 passagiers per dag zijn in deze periode. De luchthaven beklemtoond alvast dat de volksgezondheid hun topprioriteit is, zowel de gezondheid van onze passagiers als van ons personeel. Sinds maart zijn er meer dan 200 handgeldispensers geïnstalleerd in de terminal. Wij blijven verder inzetten op veiligheid, gezondheid en sensibilisering en we rekenen ook op de medewerking van iedereen die in de luchthaven komt om de veiligheidsvoorschriften op te volgen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
6 mei 2020
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws