BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Eerstelijnszone Kortrijk: 650 FFP-mondmaskers van lokale Lions-clubs

De Eerstelijnszone (kortweg ELZ) uit Kortrijk ontvangt 500 FFP2 en 150 FFP1 mondmaskers die werden aangekocht door 4 Kortrijkse Lions clubs. Eerstelijnszones zijn opgericht om het werk van lokale actoren, zorg- en hulpverleners beter op elkaar af te stemmen. In Vlaanderen zijn er een 60-tal waaronder dus ook in Kortrijk. De “eerste lijn” wordt gevormd door de lokale zorg- en hulpverleners die het dichtst bij de persoon met een zorg- of ondersteuningsnood staan. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor personen met zorg- en welzijnsvragen. Voorbeelden zijn huisartsen, apothekers, kinesitherapeuten, thuisverplegers, psychologen en welzijnswerkers. Een doelgroep die in deze tijden FFP mondmaskers hard nodig heeft. FFP mondmaskers beschermen ofwel de patient of de dragers tegen het inademen van besmettelijke agentia in de vorm van in de lucht zwevende druppeltjes of kleine vaste deeltjes. De mondmaskers werden uit naam van de 4 Kortrijkse clubs – Lions Club Kortrijk-Leie, Kortrijk Centrum, Kortrijk Mercurius en Kortrijk Buda – door Bernard Bruggeman (voorzitter van Kortrijk Leie en gedelegeerd bestuurder van woonzorggroep GVO) en Luc Keppens (voorzitter Kortrijk Mercurius) overhandigd aan Dave Dewachtere (voorzitter van ELZ Kortrijk). ELZ Kortrijk zal de mondmaskers ter beschikking stellen van de zorg- en hulpverleners en dit op basis van de dringendste noden. Deze schenking kadert in een grotere actie van Lions clubs waarbij in totaal meer dan 3.000 FFP mondmaskers in West- en Oost-Vlaanderen geschonken werden aan verschillende lokale Eerstelijnszones. Mondmaskers!

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
13 mei 2020
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving