BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Financiële ondersteuning van de Woonzorgcentra in West-Vlaanderen

De Provincie West-Vlaanderen en het Streekfonds lanceerden eerder deze maand een projectoproep voor Woonzorgcentra die omwille van de coronacrisis geconfronteerd worden met uitzonderlijke kosten voor de ondersteuning van bewoners en/of personeel dat rechtstreeks in contact komt met de bewoners. Om de beperkte middelen zo goed als mogelijk tot bij de meest kwetsbare groepen te krijgen, werd voorranggegeven aan woonzorgcentra waar relatief meer kansarme ouderen verblijven. Er werd massaal gereageerd op de oproep en binnen het beschikbare budget werden 40 woonzorgcentra geselecteerd die elk 5.000 euro kregen toegewezen. Met dit financieel ruggensteuntje kan worden tegemoetgekomen in de meest urgente kosten naar aanleiding van de coronacrisis waaronder kosten voor de aankoop van persoonlijk beschermingsmateriaal, kosten verbonden met het opzetten van acties om sociale isolatie tegen te gaan en kosten om cohortering (scheiding van besmette en niet-besmette bewoners en personeel) mogelijk te maken. Om de noden van ook de andere 40 woonzorgcentra te kunnen lenigen maakt de Provincie West- Vlaanderen bijkomend budget vrij. Ze doet hiervoor onder meer beroep op Europese middelen in het kader van INTERREG France-Wallonië-Vlaanderen. Op korte termijn zal in totaal zo’n 400.000 euro aan West-Vlaamse woonzorgcentra worden toegewezen als ‘noodhulp’. In navolging van de oproep voor woonzorgcentra, loopt momenteel ook een oproep voor organisaties die zich specifiek richten op het voorkomen en/of doorbreken van sociaal isolement van mensen in armoede of van maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren en die omwille van de coronacrisis hun reguliere werking niet kunnen garanderen. De Provincie West-Vlaanderen en het Streekfonds voorzien hiervoor in totaal 125.000 euro waarbij per organisatie maximaal 5.000 euro kan worden aangevraagd voor noodzakelijke, maar uitzonderlijke en tijdelijke kosten ten gevolge van de coronacrisis. Ponton    

 

 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
4 mei 2020
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving