BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Hangar K en Limburg Startup lanceren Startup Connector

LSU, Limburg Startup, het overkoepelende platform dat start-up initiatieven met elkaar verbindt, werkt samen met Hangar K om start-up’s in Limburg en West-Vlaanderen met elkaar te verbinden via een app: de Start-up Connector. En daar stopt het niet want er zitten connecties met nog heel wat incubatoren in de pijplijn: zo werden er reeds contacten gelegd met start-up hubs in Noord Frankrijk, Nederland en Duitsland. De Startup Connector bouwt verder op de Limburg Startup app, die in 2018 gelanceerd werd, en is binnen Limburg een succes te noemen. De interactieve app bundelt start-ups, coaches, partners en events in één digitale app en geeft de leden ook de kans om vragen te stellen en zo met elkaar in contact te treden. Met 1500 downloads, 150 gestelde vragen, 234 geregistreerde coaches en meer dan 250 start-up events is de app onmisbaar geworden voor het Limburgse start-up landschap. “We merken dat de app drempelverlagend werkt voor start-ups. Ze leren elkaar op een informele manier kennen, vinden al de info terug op één plaats en kunnen er vragen stellen waar ze ook snel een reactie op krijgen’, zegt Marc Beenders, Community Manager van LSU. ‘ De naam Startup Connector is natuurlijk niet toevallig gekozen. We willen onze Limburgse start-ups connecteren met heel Vlaanderen en gaan nog een stapje verder door ook naar de Euregio te kijken. Door het netwerk te vergroten kunnen start-ups nog sneller schakelen, leggen ze nieuwe contacten en kunnen ze ook op die manier weer van elkaar leren. In tijden zoals deze, waar er veel onzekerheid is, is je netwerk belangrijker dan ooit. Deze (inter)nationale app kan daar de sleutel tot succes voor zijn’.   Hangar K De co-creatie hub in Kortrijk, Hangar K, zal als eerste gebruik maken van de gloednieuwe Startup Connector. “Hangar K connecteert starters met groeiambities en gevestigde ondernemingen op zoek naar inspiratie en innovatie, de Startup Connector sluit dan ook naadloos aan bij ons DNA. We zijn ervan overtuigd dat de connectie richting Limburg, die een steeds belangrijkere plek inneemt in het start-up landschap, een enorme meerwaarde kan betekenen voor de ondernemingen die vandaag bij ons actief zijn’, zegt Vincent Vanderberck, Algemeen Directer van Hangar K. ‘Maar we denken ook verder. Samen kunnen we veel meer betekenen voor de bedrijven, kunnen we efficiënter werken en beter inspelen op de noden. En die noden beperken zich niet alleen tot Limburg of Kortrijk, die gaan over de grenzen heen. Daarom werden er al heel wat contacten gelegd met Nederland, Noord Frankrijk en Duitsland. Belangrijk, want hoe sneller we internationaal connecteren, hoe sneller we onze start-ups internationaal kunnen laten groeien.’   Voor iedereen toegankelijk De Startup Connector app is een gratis app die makkelijk te downloaden is via je smartphone in de Apple- of Google Play store. ‘Je kan de Startup Connector zien als een gratis tool die je tips en tricks meegeeft, je op de hoogte houdt van het nationale start-up landschap en je waardevolle contacten kan bezorgen. Het is een must voor iedere start-up die zijn positie wilt versterken”, besluit Marc Beenders. HangarK  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
1 mei 2020
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving