BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Inner Wheel ondersteunt athena campus Drie Hofsteden met laptops

Om kwalitatief afstandsonderwijs mogelijk te maken, is het zonder meer noodzakelijk dat elk gezin waar leerlingen school lopen, kan beschikken over een laptop. Vanuit de Vlaamse overheid worden er voor het secundair onderwijs extra laptops aangeboden, maar de vraag naar ICT-ondersteuning vanuit de gezinnen blijft groter. Na een interne bevraging is de Athena Campus Drie Hofsteden op zoek gegaan naar extra financiële ondersteuning om te investeren in 2 mobiele laptopklassen. Via een afsprakennota lenen ze deze laptops uit voor de afstandslessen. Volgend schooljaar kunnen diezelfde laptops blijvend ingezet worden voor mobiele klasprojecten, taalondersteuning, de modules remediëren en excelleren, inhaallessen enz… Serviceclub Inner Wheel stelt zich als doel om via het jaarthema ‘together, we can’ te werken aan internationale verstandhouding, sociaal dienstbetoon en vriendschap. De leden van de serviceclub, (werkingsgebied Kortrijk, Izegem, Roeselare, Menen) zijn ervan overtuigd dat het digitaal onderwijs enorme uitdagingen met zich meebrengt. In overleg beslisten zij dan ook in te gaan op onze gemotiveerde aanvraag voor laptops. Ook voor de Okan-afdeling worden een aantal tablets voor de lessen voor beginners voorzien. Door de ondersteuning wil de serviceclub de ontwikkelingskansen van de leerlingen mee versterken. https://www.athena-school.be https://www.innerwheel.be/nl/club/mandel-leie persfoto_serviceclub  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
8 mei 2020
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving