BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Kleureyck: Van Eycks kleuren in design vanaf 18 mei opnieuw open

Vanaf 18 mei opent Design Museum Gent opnieuw de deuren! Eindelijk kan het publiek de nieuwe tentoonstelling Kleureyck. Van Eycks kleuren in design ontdekken. De prestigieuze expo over het bijzondere kleurenuniversum van Jan van Eyck is een totaalervaring met een pigmentpromenade, onderzoeksprojecten en belevingskamers. Het is een van de grootste expo’s die het museum ooit maakte. Om het museumbezoek zo vlot en veilig mogelijk te maken, neemt Design Museum Gent de nodige maatregelen. Reserveren op voorhand Om het aantal mensen in het museum te beperken, moeten tickets online of telefonisch worden gereserveerd voor een bepaald tijdslot. Je bezoek start stipt op het afgesproken tijdstip zoals aangegeven op het ticket. Er worden max. 25 personen per half uur toegelaten met een max. bezoeksduur van 1,5u. De ticketverkoop start in de loop van volgende week online via deze link of telefonisch vanaf  via +32 9 210 10 75 (weekdagen 9:00–12:30 en 13:30–16:00).  Je kan nu tot eind mei reserveren. Veilig en vlot museumbezoek Naast het respecteren van de evidente maatregelen die ook elders van kracht zijn (zoals beschikbaarheid van handgel, extra reiniging van toiletten en deurklinken, geen cash betalingen, gescheiden bezoekersstromen…) zorgt het museum voor een verplicht parcours en sluit ze alle interactieve elementen preventief af. Ook de vestiaire is slechts beperkt beschikbaar. Bezoekers worden ook aangemoedigd om bezoekersgidsen op hun smartphone te lezen via www.designmuseumgent.be/rondleidingen. Er is gratis wifi in het museum. Verder blijven alle overige coronamaatregelen van kracht zoals afstand houden, handen wassen, hoesten in papieren zakdoekjes en thuis blijven als je je ziek voelt. Verlenging tot 21 februari 2021 In samenspraak met de co-productiepartner lillle3000 werd ook besloten om Kleureyck. Van Eycks kleuren in design in Design Museum Gent meteen te verlengen tot 21 februari 2021. Zo krijgt het binnen- en buitenlands publiek toch nog de kans om de tentoonstelling te zien. Ook het grote randprogramma schuift mee op richting de nieuwe einddatum. Volgend voorjaar reist de expo dan door naar Rijsel. Daar zal Colors, etc. te zien zijn in Le Tripostal vanaf april 2021. Een mondmasker wordt aanbevolen tijdens het bezoek. Van Eyck

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
16 mei 2020
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving