Deze coronacrisis is voor de kleinhandel een zeer moeilijke periode. Door de verplichte sluiting opgelegd door de overheid is alle steun meer dan welkom. Daarom lanceert Kuurne de kooplokaalbon. Dit biedt Kuurnenaren 20% extra koopkracht. Tevens wordt daarmee ook de eigen lokale kleinhandel gestimuleerd. “Met deze kooplokaalbon stellen we met het gemeentebestuur een dubbel doel: de koopkracht verhogen en de lokale handel stimuleren.” vertelt schepen van lokale economie Johan Bossuyt. Je koopt bijvoorbeeld 5 bonnen van 10 Euro. Je ontvangt voor 60 euro aankoopbonnen. Dat is 20% extra koopkracht geschonken door de gemeente Kuurne aan de Kuurnse bevolking. De enige voorwaarde is dat die moet gebruikt worden bij een Kuurnse winkelier die verplicht was zijn winkel te sluiten.
20% extra koopkracht voor alle Kuurnenaren.
“De bonnen zullen te koop zijn aan 10 euro per stuk in de webshop op www.kuurne.be. Je krijgt 2 euro extra waarde. Je beslist met de aankoop bij welke handelaar je dit bedrag gaat besteden.” Vertelt burgemeester Francis Benoit. Elke Kuurnenaar kan in totaal voor maximum 500 euro aan kortingsbonnen (50 bonnen van 10 euro) aankopen, waarvan maximum 25 bonnen bij dezelfde handelaar. In dat geval krijg je een totale meerwaarde van 100 euro per persoon op je lokale aankopen. De kooplokaalbonnen kunnen enkel gebruikt worden bij de handelszaken die verplicht moesten sluiten of die door de coronamaatregelen een groot verlies leden. De verkoop van de aankoopbon start vanaf 18 mei en dit tot 18 juni via de webshop op www.kuurne.be . De aankoopbon kun je gebruiken van 18 mei tot en met 31 december. Met deze aankoopbonnen wil men een extra impuls geven bij de heropstart van de winkels en wil men de verkoop in deze moeilijke tijden maximaal stimuleren.
Budget voor deze kooplokaalbon.
Het gemeentebestuur maakt tot 60.000 euro budget vrij om de extra koopwaarde te financieren. “Deze meerwaarde moet leiden tot een hefboomeffect waarbij in totaal op heel korte termijn 360 000 euro inkomsten naar onze handelaars vloeit. De handelaars hebben nu deze inkomsten nodig om hun lopende kosten te blijven dekken. Dit initiatief kwam er in overleg met de gemeentelijke handelscommissie.” vertelt schepen Johan Bossuyt.