BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Melktransport kantelt op E17, bestuurder ongedeerd

Foto NDZ
Foto NDZ
Op de E17 ter hoogte van Kortrijk is zondagmorgen iets na vijf uur een melktransport van zuivelcoöperatieve Milcobel gekanteld.  Dat gebeurde toen de trekker-opleggercombinatie vanuit de R8 de verkeerswisselaar wou nemen naar de E17 richting Frankrijk.  Op de afrit liep het echter grondig fout toen de trekker – oplegger een betonnen stootblok raakte. De aanhanger ging hierdoor aan het slingeren en kwam tientallen meter verder op zijn zijkant terecht, terwijl de trekker rechtop bleef staan. De dieseltank van de trekker sloeg door het ongeval lek, waardoor zowel een hoeveelheid diesel als melk uit de tank vrij kwamen en op het wegdek terecht kwamen, wat leidde tot glibberige toestanden. Takelfirma Coeman stuurde een takelwagen en een kraan ter plaatse om het gevaarte terug recht te trekken. Twee rijstroken bleven omwille van de takel- en opruimwerkzaamheden urenlang afgesloten voor het verkeer richting Frankrijk.  De bestuurder van de trekker, eigendom van Transport Minne uit Wingene (Zwevezele), kwam er met de schrik vanaf. Het is de tweede keer in nog geen 24 uur tijd dat de hulpdiensten de handen vol hebben met een gekantelde vrachtwagen op en rond de E17.  Zaterdagmorgen was dit ook reeds het geval iets verderop op de N58 in Rekkem, waar een gekantelde betonmixer kantelde op de kluifrotonde en urenlang de oprit naar de E17 richting Frankrijk versperde.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
31 mei 2020
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Ongevallen