BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Algemeen Nieuws, Nieuws

Spectaculaire inbraak bij Waregems juwelier Haesevoets, verdachte opgepakt

Foto NDZ
Foto NDZ
Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag werd de exclusieve juwelierszaak Haesevoets in de Stormestraat te Waregem opnieuw geviseerd door criminelen.  Twee daders verschaften zich omstreeks halfvier toegang tot de zaak door het metalen rolluik te forceren en open te wrikken met behulp van houten balken.  Door het smalle gat slaagden de stoutmoedige inbrekers erin de zaak binnen te dringen en vervolgens vliegensvlug hun slag te slaan. Eenmaal hun buit binnen sloeg het duo te voet op de vlucht via de vlakbij gelegen Meersstraat, elk in het bezit van een zak waarin ze de buit verzamelden.  Een getuige verwittigde de politie, die zeer snel ter plaatse was en meteen een zoekactie opzette in de ruime omgeving. “Korte tijd later werd door één van de patrouilles een verdacht voertuig met drie inzittenden opgemerkt ter hoogte van het kruispunt van de Verbindingslaan met de Expresweg. Toen de agenten wilden overgaan tot controle van het voertuig, sloeg de wagen op de vlucht, maar na een korte achtervolging kon het voertuig klemgereden worden. De chauffeur van het voertuig kon meteen in de boeien geslagen worden, twee kompanen sloegen te voet op de vlucht, de velden in.  Ondanks de inzet van speurhonden en een helikopter, kon het duo voorlopig ontkomen”, klinkt het bij het Parket. De opgepakte verdachte werd zaterdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter, deze besliste de verdachte aan te houden.  Hoeveel de daders bij de inbraak buit konden maken, is tot op heden nog niet duidelijk. Het is niet de eerste keer dat de zaak het doelwit is van criminelen.  In november 2018 werden de juwelier en zijn echtgenote aan hun privéwoning iets verderop opgewacht door verschillende daders. Terwijl zijn echtgenote gekneveld werd, werd de juwelier zelf door de daders meegenomen naar de zaak, waar hij hen heel wat juwelen en horloges moest overhandigen. Nadat ze de man opsloten, sloegen de daders op de vlucht.  De overvallers gingen toen aan de haal met een omvangrijke hoeveelheid juwelen en horloges. Het verdere onderzoek naar de drieste feiten is in handen van de Federale Gerechtelijke Politie. Ook het labo kwam zaterdag ter plaatse voor vaststellingen en sporenonderzoek.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
3 mei 2020
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Algemeen Nieuws, Nieuws