BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Werfcontainer omgebouwd tot beschermde bezoekersruimte

Dankzij een innovatieve samenwerking tussen de vzw LICHT EN LIEFDE Heem en het bedrijf LOXAM kunnen de blinde en slechtziende bewoners vanaf vrijdag 8 mei eindelijk terug bezoek ontvangen!   Voldoende afstand houden – de hoofdregel in deze crisis – doe je met je ogen. Blinde personen missen dat zintuig nu nog meer: zij lopen een extra risico op besmetting. Om hen te beschermen, werkt het woonproject van Licht en Liefde Heem op dezelfde manier als de woonzorgcentra. Het domein is volledig afgesloten, bezoek is er al meer dan 7 weken niet welkom. Alleen noodzakelijk personeel mag naar binnen. De maatregelen hebben ervoor gezorgd dat niemand besmet raakte. Maar het leidde uiteraard ook tot isolement. Als je blind of slechtziend bent, kun je zelfs niet bij het raam gaan zitten om het leven buiten waar te nemen. Daarom vonden we het hoog tijd om, na bijna twee maanden strikte afzondering, het sociaal contact tussen onze bewoners en hun naasten terug te bevorderen. De oplossing kwam er via samenwerking met Loxam, een bedrijf dat in normale tijden materiaal voor de bouw verhuurt en verkoopt. Samen kwamen we tot het innovatieve idee om een werfcontainer om te bouwen tot beschermde bezoekersruimte. Dat maakt het voor onze bewoners mogelijk om terug bezoek te ontvangen, op een veilige manier. Het zal hun psycho-sociaal welzijn sterk verbeteren. De Container werd door Loxam zo ingericht dat er twee ingangen zijn, één voor bezoek en één voor de bewoner. In het midden werd er plexiglas geplaatst waardoor er twee aparte ruimtes ontstaan, met elk hun eigen ingang. Op die manier kunnen bewoners door middel van een speciale intercom installatie met hun familieleden in contact komen, zonder het risico te lopen om besmet te worden met het coronavirus. Uiteraard kijken de bewoners van Licht en Liefde Heem reikhalzend uit naar hun langverwachte kans om terug familie en vrienden te zien! Loxam  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
8 mei 2020
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving