BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Sport

West-Vlamingen massaal op de fiets in april

Het provinciebedrijf Westtoer noteerde in april topcijfers voor het recreatief fietsen in West-Vlaanderen. Met een totaal van ruim 900.000 West-Vlaamse fietsers op het fietsnetwerk doet april het ruim 70 procent beter dan april vorig jaar. Ook augustus 2019, de absolute topmaand in het vorig fietsseizoen, is overtroffen. Op topdagen zijn in april meer dan 50.000 recreatieve fietsers per dag genoteerd. De cijfers zijn gebaseerd op de vaste fietstelinstallaties langs de fietsnetwerken in de provincie.   In de eerste weken van het fietsseizoen 2020 werden meer fietsers dan anders geteld. Het weer en de maatregelen rond Covid-19 spelen hierbij een rol. De maand maart telde meer zonuren dan in 2019. April was warm, droog en zeer zonnig. In maart telde Westtoer 36 procent meer recreatieve fietsers op het fietsnetwerk in West-Vlaanderen. In april zijn zelfs 73 procent meer fietsers genoteerd. Met ruim 900.000 recreatieve fietsers op het fietsnetwerk deed april 2020 het ook iets beter dan de maand augustus van vorig jaar, de beste fietsmaand van 2019. In het West-Vlaamse deel van de Leiestreek is het aantal recreatieve fietsers op het fietsnetwerk zelfs verdubbeld in april. In het Brugse Ommeland en de Westhoek wordt deze toename getemperd door het ontbreken van de kusttoeristen die al fietsend het hinterland verkennen. “Veel West-Vlamingen hebben de jongste weken meerdere keren per fiets hun eigen regio ontdekt. Meer dan ooit zijn de fietsnetwerken een troef. Op de topdagen zijn in april meer dan 50.000 recreatieve fietsers per dag geteld”, aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer. Vorig jaar werd de grens van 50.000 recreatieve fietsers één keer overschreden, op zondag 4 augustus 2019. Momenteel zijn er al vijf dagen met meer dan 50.000 fietsers, met zondag 26 april als absolute topdag. Westtoer wil verder inzetten op fietscomfort en beleving. Er wordt gewerkt aan een picknickplan voor West-Vlaanderen. Met het project Horizon 2025 zetten Westtoer en de Provincie West-Vlaanderen in op het verhogen van de beleving tijdens een fietstocht door de uitbouw van een netwerk van uitkijkpunten. Daarnaast ijvert Westtoer voor meer investeringen in de verharding en verbreding van autovrije fietspaden en het wegwerken van ‘missing links’. In de huidige omstandigheden vraagt het provinciebedrijf Westtoer aan fietsers om rekening te houden met de maatregelen in het kader van de Covid-19 crisis. Richtlijnen bij het fietsen vind je op www.westtoer.be/coronavirus. Afhankelijk van de evolutie worden de maatregelen aangepast. Westtoer ondersteunt de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad. Het bestrijden van het virus is de grootste prioriteit en ook in het belang van het toerisme op middellange en lange termijn. Westtoer!  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
13 mei 2020
Geschreven door
Steven
Nieuws, Sport