BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Bugs Bunny viert 80-jarig jubileum

Bugs B Bugs Bunny, ‘s werelds meest beroemde konijn bestaat 80 jaar! Zijn lange oren, sprekende ogen en stralende glimlach met lange tanden zijn iconisch, maar vooral zijn moed en charismatische karakter maken hem geliefd bij miljoenen fans van over de hele wereld. In 1940 maakte hij zijn debuut op het scherm, waarna jong en oud hem in de harten sloot. Bugs schittert niet alleen in tekenfilms, maar ook in pretparken, videogames en op diverse producten; van speelgoed en huishoudelijke artikelen tot sieraden en mode. Zo siert hij de kledinglijn TOMMY JEANS Looney Tunes®, die wereldwijd online en in geselecteerde winkels verkrijgbaar is en heeft Swarovski onder andere een kristallen Bugs Bunny figuur uitgebracht met 209 glinsterende facetten. Na 80 jaar bewijst Bugs nog steeds tijdloos en actueel te zijn en is hij uitgegroeid tot een waar popcultuur icoon. Bugs Bunny maakte zijn officiële debuut op 27 juli 1940 in de tekenfilm ‘A Wild Hare’ en werd al snel het internationaal erkende symbool van Warner Bros. In een tijd waarin tekenfilmhelden vooral schattig en onschuldig waren, herdefinieerde Bugs Bunny humor met zijn charismatische voorkomen, waarbij hij het in plaats van zijn looks vooral van zijn hersenen moet hebben. Het konijn uit Brooklyn is de ster van de Looney Tunes franchise en weet nog altijd bij jong en oud een lach op hun gezicht te toveren. Bugs Bunny is ook al jaren een mode-icoon. Met zijn beruchte vrouwelijke alter ego en vele vermommingen, toont hij vele kanten van zichzelf.  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
10 juni 2020
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving