BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Buurt tijdlang geëvacueerd na vondst verdacht pakket in Bissegem

Buurt tijdlang geëvacueerd na vondst verdacht pakket in Bissegem
Foto: NDZ
Een 15-tal woningen in de Burgemeester J. Nuyttensstraat werd zaterdagavond een tijdlang geëvacueerd. Dat gebeurde nadat de politie van zone Vlas (Kortrijk-Kuurne-Lendelede) omstreeks 20u melding kreeg van verdacht pakket die voor de deur van een woning in de straat lag. Meteen werd een ruime perimeter ingesteld en werden een 17-tal bewoners geëvacueerd naar het ontmoetingscentrum De Troubadour aan het Vlaswaagplein, dat slechts enkele straten verder ligt. Ondertussen snelde ook DOVO (de Dienst voor Opruiming & Vernietiging van Ontploffingstuigen) ter plaatse. Militairen van DOVO onderzochten het verdacht pakket eerst met behulp van een robot en maakten het daarna open, maar van een bom bleek gelukkig geen sprake. In de loop van de avond werd een verdachte gearresteerd, maar die mocht na verhoor terug beschikken. Het verdachte pakket bleek uiteindelijk niet meer dan een platte basketbal te zijn. Het incident kaderde in een familiale/relationele context. Omstreeks middernacht was alle gevaar geweken en werden de geëvacueerde bewoners door de politie terug naar hun woningen gebracht.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
28 juni 2020
Geschreven door
BRU redactie (NDZ)
Nieuws