BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Sport

Grootste indoorscherm van België in topsporthal Lange Munte

De stad Kortrijk investeert € 190.000 in toptechnologie van Heuls bedrijf Westerstrand Europe. Vorige maand werden de scoreborden in de topsporthal van de Lange Munte vervangen door 2 nieuwe exemplaren, waarvan 1 LED-scherm van 28m². Er is nu ook LED-boarding voorzien in de zaal. Een topinvestering voor een topsporthal.

Internationale uitstraling Lange Munte

“De laatste jaren zijn er veel internationale topevents geweest in de Lange Munte”, opent schepen van Sport Arne Vandendriessche. “Zo mochten we al meerdere malen de Belgian Cats, de Yellow Tigers en de Red Dragons ontvangen. Dit jaar nog organiseerden we voor de 2e keer in 1 jaar tijd een Fed Cup confrontatie, deze keer tegen de dames van Kazachstan. Het is duidelijk dat onze nationale sportfederaties graag te gast zijn in onze sportcampus en dat de Lange Munte internationale uitstraling heeft. Het enige wat nog ontbrak was een groot scherm dat niet enkel dienst doet als scorebord, maar waar ook beeld op kan worden gespeeld en de LED-boarding die rond het veld komt. Voorheen moest dit voor elk topsportevent worden gehuurd. Nu voorzien we hier zelf in en kunnen de Kortrijkse clubs hier ook gebruik van maken. Vooral de Kortrijk Spurs (basket), Balti Kortrijk (volley) en Apolloon Kortrijk (handbal) zullen hier wel bij varen, de inkomsten die deze schermen zullen opbrengen gaan rechtstreeks naar de sportclubs.” Kortrijkse Leverancier

Er werd een lastenboek opgemaakt met alle technische specificaties voor dit project. Met dit lastenboek in de hand werd gezocht naar de leverancier die topkwaliteit kon bieden voor de beste prijs. Dit is uiteindelijk het Heulse bedrijf Westerstrand Europe geworden. Het groot LED-scherm met een oppervlakte van 28,64m² bestaat uit 795.648 pixels en is voorzien van een pixelpitch van 6mm. Het scherm is in hoogte verstelbaar en kan live replays en videoboodschappen tonen. Aan de overkant werd ook een nieuw scorebord (FIBA LEVEL 1) geïnstalleerd. Verder werden op de basketkorven ook 3-zijdige shotclocks bevestigd. Er werden ten slotte ook 8 mobiele LED-boards geleverd van elk 3m. De LED-boarding heeft net als het LED-scherm een pixelpitch van 6mm en heeft een resolutie van 76.800 pixels per element. Deze LED-boarding zal van onschatbare publicitaire waarde zijn voor onze Kortrijkse sportclubs, het geeft een professionele touch aan de boodschap van de sponsors.

“Ik ben blij het grootste indoorscherm van België eindelijk te kunnen voorstellen aan het grote publiek, dit zal bijdragen aan een nog leukere supportersbeleving. Er kan bijvoorbeeld tijdens de pauze van een Appolloon-match live worden gekeken naar de KVK. Normaal gingen we de inhuldiging doen tijdens een topmatch van de Kortrijk Spurs maar de coronacrisis heeft er anders over beslist. Bedankt alvast aan Westerstrand dat een topjob heeft geleverd, zoals het een Heuls bedrijf betaamt.”, sluit Vandendriessche af. Scorebord!

 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
1 juni 2020
Geschreven door
Steven
Nieuws, Sport