BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Het 300ste album van Jommeke heet ‘De plasticjagers’

Jommeke Te land, ter zee en in de lucht… overal wordt Jommeke geconfronteerd met plastic afval. Het loopt de spuigaten uit! Samen met professor Gobelijn wil hij een nieuwe plastieken walvis ontwerpen die plastic omzet in energie. Terwijl de professor naarstig aan de plasticjager werkt, zamelen Jommeke en zijn vrienden overal afval in dat als brandstof kan dienen. Maar niet iedereen heeft even goede bedoelingen met de fenomenale uitvinding van onze geleerde bol. Al snel komen er kapers op de kust! De Standaard Uitgeverij biedt naast deze strip nog meer mysterieuze sprookjes, milieuhelden en avonturen rond de wereld. Wie graag dagdroomt kan zich helemaal verliezen in het eerste deel van De zusjes Duizendblad, een gloednieuwe betoverende familiereeks. Ook de Kampioenen dragen hun steentje bij en geven de auto op om hun dorp te vrijwaren van luchtvervuiling. Suske en Wiske hebben dan weer andere kopzorgen en moeten op zoek naar een geneesmiddel voor Opa Snor. Geen vuiltje aan de lucht bij Suske en Wiske Junior, zij gaan op avontuur naar de ruimte! De Kiekeboes laten het raket dan weer links liggen en kiezen voor een ander vervoermiddel voor een reis rond de wereld. En daarbovenop beleven ook deze striphelden weer een geweldig nieuw avontuur: Urbanus, Game Over, Insecten, Emma en Charlotte, Alleen en Lucky Luke.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
28 juni 2020
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving