BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Motorblok van tractor uitgebrand in Waregem

Motorblok van tractor uitgebrand in Waregem
Foto: NDZ
Toen landbouwer J.V. uit de Vichtseweg maandag in de late namiddag balen gedroogd gras wou binnenhalen op het veld gelegen tussen de boerderij en de E17 achteraan zijn landbouwbedrijf, liep het mis. Wellicht als gevolg van een technisch defect merkte de man dat er brand was uitgebroken aan het motorgedeelte van zijn tractor. “Ik twijfelde geen seconde en liep meteen terug naar huis (de boerderij ligt een 100-tal meter verder, nvdr.) om het poederblustoestel uit mijn wagen te halen. Ook een groter poederblustoestel dat ik wist hangen in de stal nam ik mee. Na het verwittigen van de brandweer, probeerde ik de vlammen te doven met beide poederblustoestellen. Dat lukte niet volledig, want op zeker ogenblik laaiden de vlammen terug op”, vertelde de man. Dankzij de alerte reactie van de landbouwer en de tussenkomst van de brandweer kon voorkomen worden dat de tractor volledig in vlammen opging. De brand is een streep door de rekening van de landbouwer, die het nu zonder tractor moet stellen. Een bereidwillige collega schiet hem de komende dagen ter hulp voor het binnenhalen van de balen hooi.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
1 juni 2020
Geschreven door
BRU redactie (NDZ)
Brandweer en Politie, Nieuws
Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Zuid-West-Vlaanderen – Van 18 april tot 2 mei strijkt MOOOV neer in Zuid-West-Vlaanderen. Een brede waaier aan films uit alle hoeken van de wereld, reizen