BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Nachtelijke brand in leegstaande woning langs Oostkaai te Menen

Foto NDZ
Foto NDZ
In de nacht van zondag op maandag is reeds voor de tweede maal in drie dagen tijd brand uitgebroken in een van de leegstaande panden gelegen langs de Oostkaai te Menen.  De straat staat bekend voor zijn vele leegstand en ligt ingesloten tussen de Oostkaai en de Parking Fournier. De brand ging gepaard met een hevige rookontwikkeling en werd opgemerkt kort voor twee uur afgelopen nacht. Toen de eerste brandweerploegen ter plaatse aankwamen, steeg een hevige rookpluim op uit de woning.  Kort nadat de bluswerkzaamheden werden aangevat, stortte ook een deel van het dak van het pand in. Onder meer door de inzet van een ladderwagen langs de voorzijde van de woning gelegen aan de Oostkaai en blusteams aan de achterzijde van parking Fournier kreeg de brandweer het vuur onder controle. Hoe de brand ontstond is niet duidelijk, mogelijks is er opnieuw sprake van brandstichting. In de onmiddellijke omgeving van de brand werden 3 personen opgemerkt die wegliepen, 1 onder hen kon gearresteerd worden. Zaterdagmorgen omstreeks vijf uur diende de brandweer ook al uit te rukken naar de Oostkaai, waar op parking Fournier een bestelwagen in brand was gestoken. Of het ook nu opnieuw om brandstichting gaat, moet het onderzoek uitwijzen. Omstreeks halfvijf konden de brandweerlui naar de kazerne terugkeren, maar een beperkte ploeg bleef nog geruime tijd ter plaatse om na te blussen.
Foto NDZ
Foto NDZ

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
29 juni 2020
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Brandweer en Politie, Nieuws
Hevige brand bij Orgamex Ieper

Hevige brand bij Orgamex Ieper

IEPER – Donderdagavond brak een zware industriebrand uit bij Orgamex langs de Oostkaai te Ieper. Er werd een Be-Alert uitgestuurd om ramen en deuren te