BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Rookontwikkeling in een flat in Kortrijk na vergeten potje op het vuur

Rookontwikkeling in een flat in Kortrijk na vergeten potje op het vuur
Foto: NDZ
Even opschudding zondagavond in een flatgebouw langs de Veldstraat. In één van de studio’s op de eerste verdieping was een potje op het vuur blijven staan, waardoor rookontwikkeling ontstond en het brandalarm in het gebouw geactiveerd werd. De brandweer werd verwittigd en had de situatie in een mum van tijd onder controle. Ook de bewoner, die wat onder de indruk was van het gebeuren, bleef ongedeerd. Na ventilatie van de studio door de brandweer, kon hij naar zijn studio terugkeren. De man excuseerde zich aan het raam tegenover de medebewoners voor de eventueel veroorzaakte overlast. Tijdens de interventie bleef een deel van de Veldstraat afgesloten voor het doorgaand verkeer, dat plaatselijk omgeleid werd. Het is niet de eerste keer dat de brandweer moet uitrukken naar het gebouw. In maart 2019 ontstond door een omgevallen kaars ook al brand in een andere studio aan de achterzijde van het gebouw. Op wat zwartgeblakerde spullen na bleef de schade toen ook beperkt.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
15 juni 2020
Geschreven door
BRU redactie (NDZ)
Brandweer en Politie, Nieuws