BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Achter de schermen van de BBI

Karel Anthonissen Er loopt heel wat grondig mis met onze belastinginning. Er zitten zo veel mazen in het net dat de fiscus een pak minder ophaalt dan waar de staat recht op heeft. Dat is een van de redenen waarom de overheid moet lenen en waarom we een grote staatsschuld hebben. Wat het nog erger maakt, is dat de belastingontwijking heel ongelijk verdeeld is. In de praktijk geldt het omgekeerde van de officiële filosofie van ons belastingstelsel: de sterkste schouders torsen de kleinste last. Achter de schermen van de BBI, staat synoniem voor de langverwachte memoires van Karel Anthonissen over de mankementen van onze fiscus. Anthonissen was jarenlang directeur bij de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) in Gent. Hij is een civil servant die zijn werk gewoon correct wou uitvoeren. Wim Van den Eynde is journalist bij de VRT, en schreef eerder o.a. De bloedkamer (2011), Fortisgate (2016), Het brein van een meestersmokkelaar (2018) en is coauteur van De keizer van Oostende (2012)  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
4 juli 2020
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving