BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Bij veevoederbedrijf Bosch in Handzame brak brand uit in een silo.

Bij veevoederbedrijf Bosch in Handzame brak brand uit in een silo.
Foto: FVL
Bij kwaliteitsvoeders Bosch langs de Gouden-Hoofdstraat in Handzame is maandagochtend brand uitgebroken. Werknemers van het veevoederbedrijf merkten even voor 8 uur rook op bij de grote toren waarin veevoeder opgeslagen zit. Er was evenwel geen vuur op te merken. Ze belden de brandweer om nazicht te doen. Die ontdekte dat er zich een vuurhaard bevond in het midden van de silo. “Die is gevuld met ongeveer 25.000 kilogram een veevoeder en om de brand te kunnen blussen moest eerst alle voeder uit de silo worden gedraaid”, zegt kapitein David Vanden Eynde van de brandweer van Kortemark. Pas daarna kon men zien waar de vuurhaard zich precies bevond en beginnen blussen. De smeulbrand werd gelukkig snel opgemerkt zodat het zich niet verder zette doorheen de silo. De brandweer had er even een flinke klus aan maar kon na een kleine twee uur het bedrijf terug verlaten. Een deel van het veevoeder is verloren maar verder is er geen schade in het bedrijf.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
6 juli 2020
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Brandweer en Politie, Nieuws
Brand woning

Brand in leegstaande woning

KUURNE – Dinsdag, iets na 20.30 uur, brak brand uit in een leegstaande woning aan de Veldmaarschalk-Montgomerystraat te Kuurne. Het vuur ontstond in de keuken,