BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Kuurnse Ezelsfeesten krijgen dit jaar alternatief karakter omwille van corona

BRU Koning Ezel 4 Nico S Woensdagavond heeft het Gemeentelijk Feestcomité Kuurne de knoop doorgehakt hoe de Ezelsfeesten er dit jaar zullen gaan uitzien.   “Dit jaar kiezen we resoluut omwille van de geldende coronamaatregelen voor een creatieve organisatie, met verbindende, innovatieve en deugddoende activiteiten, en met zoals altijd de ezel centraal.”, vertelt Jean Claude Lagappe voorzitter van het Gemeentelijk Feestcomité Kuurne, ” We hadden grootse plannen omwille van de 60 ste editie maar deze bergen we een jaartje op.  Dit jaar komt er geen feesttent, maar de samenwerking met de vele verenigingen wordt wel versterkt.  De laatste richtlijnen van de overheid dwingen ons om de Ezelsfeesten (eerste weekend van oktober) dit jaar te herdenken.   Het is op dit moment onverantwoord om een massa-evenement te laten doorgaan. Ook de artiesten die reeds geboekt waren, hebben zelf al geannuleerd of raden sterk aan om het evenement niet te laten doorgaan.  De organisatie van de traditionele Ezelsfeesten brengt eveneens een groot kostenplaatje met zich mee.  Een tent met een maximumcapaciteit van pakweg 500 personen is gewoonweg verlieslatend. En sponsors aanspreken in deze tijden lijkt ons ook al niet evident. Naast het financiële is een tent met alleen maar zittenden mensen navenant voor de sfeer.” Burgemeester Francis Benoit  en schepen van feestelijkheden Johan Bossuyt : “In dit nieuwe concept ‘Ezelsfeesten 2020’ willen we alvast de diverse partners die meewerken aan de ezelsfeesten elk hun deel geven.  De jeugd ,het bra3comite , handelaars, Soupapke, orde van de ezel, horeca en kermiskramen zullen in een aangepaste setting  werken.  We zijn er alvast zeker van dat ze dit gaan invullen op een veilige en originele manier.  We willen de Kuurnenaar immers een kermis gunnen met een programma op maat van de Kuurnenaren. Een Corona – proof editie!”, aldus de burgemeester en schepen van feestelijkheden. “De ezelsjogging en halve marathon zullen er dit jaar helaas ook niet bij zijn”, gaat schepen Johan Bossuyt, en tevens voorzitter van de joggingclub verder, ” Dit hadden we trouwens al eerder beslist.  De wielerkoers op maandag zal wellicht wel plaatsvinden.  Er komt dit jaar ook geen knallend einde aan de ezelsfeesten gezien ook het afsluitend vuurwerk werd geschrapt dit jaar uit het programma.”   Oproep naar ideeën Het gemeentelijk feestcomité wil de Ezelsfeesten evenwel niet onopgemerkt voorbij laten gaan en wil uitpakken met een alternatief programma. Hierbij roepen ze de hulp in van de Kuurnse inwoners en verenigingen.  “Wie ideeën heeft om samen activiteiten uit te werken mag deze ons steeds door spelen”, gaat Jean Claude Lagappe verder, “Alles kan, zolang de ezel centraal staat en de activiteit op een veilige manier kan doorgaan.  Met ons comité willen we hulp bieden waar nodig.  De klassieke feesttent wordt dit jaar dus niet opgezet.  Zo kunnen we dit jaar de horeca en de lokale handelaars maximaal betrekken.  Het zou alvast mooi zijn mochten we in samenwerking met de jeugd- en alle andere verenigingen, de horeca, het braderiecomité, de orde van de ezel, het gemeentebestuur, … toch onze jubileumeditie op gepaste wijze kunnen vieren.”  Nu reeds kondigt het Gemeentelijk Feestcomité Kuurne aan dat de feesten in 2021 alvast groter zullen zijn als ooit tevoren!

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
2 juli 2020
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws
Middenstand 100 jaar

NV De Middenstand is eeuw oud

KUURNE – Aanstaande zondag worden, naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van De Middenstand, de huidige bestuurders van NV ‘De Middenstand van Cuerne’ ontvangen op