BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Sport

Nieuwe vennootschap Basket@Sea is een feit

Oostende basket! In juni kondigde basketbalclub Oostende de geboorte van de grootste basketfamilie aan de kust Basket@Sea aan. Onlangs werd met trots ook de nieuwe vennootschap met dezelfde naam voorgesteld. De besloten vennootschap is opgericht met een aantal doelen voor ogen. Daarvoor werd een strategisch plan gemaakt voor 5 jaar, met duurzame groei voor ogen. De investeerders, die de liefde voor de sport gemeenschappelijk hebben, hebben de ambitie om:

– de negatieve financiële gevolgen van de Covid_19 periode weg te werken

– van Filou Oostende een modern professioneel bedrijf op sportief, organisatorisch, maatschappelijk en innovatief vlak maken.

– toonaangevend te blijven in België en op korte termijn (3 jaar) op Europees niveau een stap omhoog te zetten.

– de talentfactory verder vorm te geven en een ploeg te vormen waar jonge spelers kunnen doorgroeien

– ieder jaar een NBA talent onder de spelers te hebben en er in de komende vijf seizoenen minstens één keer in slagen om een speler naar de NBA te transfereren.

De structuur van de vennootschap

De besloten vennootschap gaat van start op 1 juli 2020. Het investeringskapitaal werd samengebracht door Johan Verborgh, Eric Van Hal en GVO Foundation. De nieuwe raad van bestuur is als volgt samengesteld: Johan Verborgh (voorzitter), Francis Volckaert (ondervoorzitter), Olivier Van Duüren, Johan Vande Lanotte (secretaris), Pascal De Gryse, Jurgen Vanpraet en Eric Van Hal (penningmeester). De extra plaatsen in de raad van bestuur zullen later ingevuld worden. Het doel is om via een crowdfundingactie extra kapitaal binnen te halen en op basis daarvan ook aan de supporters de kans te geven om deel uit te maken van de raad van bestuur.

Langetermijnproject

Als je voor duurzame groei gaat, dan doe je dit graag met sterke partners. De voorbije jaren hebben de supporters, de spelers en de staff FILOU omarmd als hoofdsponsor. FILOU en Oostende zijn al niet meer los van elkaar te denken. We zijn dan ook verheugd dat Kasteelbrouwerij Van Honsebrouck met FILOU als hoofdmerk het vertrouwen in de club bevestigd heeft en de komende zes jaar als hoofdsponsor zal aantreden. Xavier Van Honsebrouck van Kasteelbrouwerij Van Honsebrouck : Filou is enorm trots dat het deze talentvolle basketbalploeg ook de komende zes seizoenen kan blijven steunen. De ambities van Filou en Filou Oostende reiken hoog: volgend seizoen voor de tiende keer op rij kampioen worden, bij de Final Four in Europa eindigen en vanaf 2021 ook spelen in Nederland met de komst van de BeNeLeague basketbal. Het wordt ongetwijfeld een Filoumenale periode vol sportieve uitdagingen, successen én ambiance !

Winning team

De club heeft niet alleen de hoofdsponsor omarmd, maar ook onze succesvolle coach Dario Gjergja. Dario heeft de voorbije 9 jaar getoond hoe hij een team kan leiden naar succes. Het was de uitdrukkelijke wens van de investeerders en de hoofdsponsor om Gjergja aan boord te houden en samen met hem de ambities met een jong talentvol team waar te maken. Met trots kunnen we meedelen dat Dario Gjergja een nieuwe overeenkomst heeft ondertekend voor de komende 5 seizoenen.

Dario Gjergja: Ik ben ontzettend blij dat we na lang onderhandelen een een goed akkoord gevonden hebben. Wat mij heeft overtuigd om bij Filou Oostende te blijven, is dat we allemaal samen achter de gedachte staan om naast de gevestigde waarden vooral te werken met zeer getalenteerde en jonge spelers. Deze spelers kunnen opleiden richting goed Europees basketbal of zelfs richting NBA is wat mij energie geeft. Er ligt veel werk op de plank, maar gelukkig ook veel plezier!

 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
4 juli 2020
Geschreven door
Steven
Nieuws, Sport