BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Tijdens de zomermaanden zijn er wegenwerken op de E17 tussen Aalbeke en Kortrijk-Oost

Wegenwerken
Wegenwerken
Op maandag 7 augustus starten grote onderhoudswerken op de E17 in de rijrichting Gent vanaf het klaverblad Aalbeke tot voor de op- en afrit Kortrijk-Oost. De werken zullen hinder veroorzaken. Het einde van de werken is voorzien tegen 31 augustus. In de week van 6 juli doet de aannemer al plaatselijk voorbereidende werken. Het wegdek van de E17 in de rijrichting Gent is versleten en krijgt vanaf het klaverblad in Aalbeke tot voor de op- en afrit in Kortrijk-Oost een nieuwe toplaag. Er wordt een stiller type asfalt aangelegd. Het rechterrijvak krijgt ook een nieuwe onderlaag. Tegelijk wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook herstellingswerken uit te voeren aan de bruggen over de E17. De E17 richting Frankrijk wordt op 2 versmalde rijstroken gebracht. Richting Gent wordt net voor het klaverblad Aalbeke 1 rijstrook op de andere rijrichting gebracht met behulp van een doorsteek door de middenberm. In beide richtingen blijven dus twee rijstroken (richting Frankrijk weliswaar versmald) ter beschikking gedurende de volledige duur van de werken. Van 24 augustus tot en met 28 augustus zijn volgende afgesloten in de rijrichting Gent:

  • de afrit 2 Hoog Kortrijk (richting R8, Expo, AZ Groeninge, Kennedypark,…)
  • de oprit naar het ziekenhuis AZ Groeninge
  • de toegang naar het tankstation Shell
  • Om die bestemmingen te bereiken moet het verkeer doorrijden naar het eerstvolgende op- en afrittencomplex nr. 3 Kortrijk-Oost en daar een keerbeweging maken en de E17 oprijden richting Frankrijk.

Voorbereidende werken

In de week van 6 juli zal de aannemer met behulp van een mobiele werf al voorbereidende werken doen aan de doorsteken. Er wordt dan in beide richtingen 1 rijstrook ingenomen. In de nachten van 5 op 6 augustus en 6 op 7 augustus zal de aannemer de tijdelijke wegmarkeringen aanbrengen en de rijbaanafscheiding plaatsen. Zowel richting Frankrijk als richting Gent moet het verkeer dan ’s nachts over 1 rijstrook ipv 3 rijstroken. De eigenlijke werken starten op maandag 7 augustus en duren tot 31 augustus. Om de hinder zo beperkt mogelijk te houden worden deze werken uitgevoerd in de rustige zomerperiode. De aannemer zal bovendien 7 dagen op 7 werken en zowel ’s nachts als overdag. Op die manier kan de duur van de werken en dus ook de hinder beperkt blijven.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
2 juli 2020
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws