BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Fosforgranaat gevonden in Langemark-Poelkapelle

Foto FVL
Foto FVL
Op een braakliggend stuk grond van een nieuwe verkaveling in de Papaverweg te Langemark-Poelkapelle heeft afgelopen zaterdag een man een fosforgranaat gevonden.  Gezien de granaat nog op scherp stond en lag te roken trok deze rook de aandacht van de man, die op zijn beurt de hulpdiensten verwittigde.   De brandweer kwam ter plaatse en dompelde de granaat onder in een plastiek box met water in afwachting van de komst van DOVO.  Fosforgranaten werden tijdens de Eerste Wereldoorlog voornamelijk gebruikt om bij een aanval een rookgordijn op te trekken. Wanneer de fosfor in aanraking komt met zuurstof, begint die te roken. Fosfor kan ook ernstige brandwonden veroorzaken.
Foto FVL
Foto FVL

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
9 augustus 2020
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws
Nieuwe recreatieve hotspot bij het Vijverpark

Nieuwe recreatieve hotspot bij het Vijverpark

LANGEMARK-POELKAPELLE – Dankzij financiële steun van de Provincie West-Vlaanderen kon het lokaal bestuur van Langemark-Poelkapelle een nieuwe recreatieve hotspot openen. De ontmoetingsplaats met een capaciteit