BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Kom jij ook bloed geven?

Bloed Sinds twee weken is er een drastische terugval van het aantal bloeddonoren. Op mobiele bloedinzamelingen gaat het om zo’n 20% minder opkomsten dan verwacht. Door de grote terugval in het aantal bloeddonaties dreigt het Rode Kruis te moeten rantsoeneren en kunnen in het slechtste geval zelfs operaties of ingrepen uitgesteld worden omdat ziekenhuizen onvoldoende bevoorraad kunnen worden. Daarom is er een warme oproep om op maandag 17 augustus tussen 17u30 en 19u30 langs te komen naar de mobiele bloedinzameling in het OC te Marke. Om wachtrijen te vermijden is het belangrijk om in te schrijven en uw plaats te reserveren via het donorportaal https://donorportaal.rodekruis.be/ of het gratis nummer 0800 777 00. De veiligheid van de donoren is altijd een topprioriteit, en dat is nu niet anders. Het spreekt voor zich dat onze medewerkers alle hygiëne- en voorzorgsmaatregelen nauwkeurig opvolgen.  Hiervoor gelden verschillende maatregelen: •       Toepassing van strikte hand- en hoesthygiëne bij medewerkers en donoren. •       Naleving van afstandsmaatregel van minstens 1,5 meter tussen verschillende personen. •       Er is tot op heden nog voor geen enkel respiratoir virus, inclusief coronavirussen en het griepvirus, aangetoond dat het overdragen kan worden via bloed. Bloed geven én krijgen is dus veilig. •       Breng een eigen balpen mee om de medische vragenlijst in te vullen! Zo beperken we het fysieke contact tussen onze donoren en medewerkers/vrijwilligers nog meer en verloopt je registratie dus extra veilig. •       Koorts? Hoesten? Keelpijn? Verkouden? In de laatste 14 dagen? Een gezinslid met COVID-19? Dan mag je nu NIET doneren! •       Bovendien vragen we om niet-donoren (bv. kinderen) momenteel niet mee te brengen naar een donatie.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
14 augustus 2020
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving